El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol es fa un embolic amb la querella

El govern espanyol s’està fent un embolic amb la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i membres del seu govern -com Joana Ortega, Ramon Espadaler i Irene Rigau- per haver posat les urnes el 9 de novembre. Ahir a la tarda fonts del govern espanyol van filtrar que la querella seria interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya “en les properes hores“, cosa que feia pensar que es formalitzaria o s’anunciaria formalment la mateixa nit.

Van passar les hores i no va ser així. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que la querella estava “pràcticament ultimada” i que es formalitzaria aquest mateix matí. Però el cert és que passat el migdia no s’ha interposat cap querella i que, el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres Dulce, ha explicat a més que la Fiscalia es pronunciarà “sense cap precipitació”.

Alhora, ha dit que “la Fiscalia de Catalunya està treballant i quan valori si els fets són delictius valorarà, també, quina naturalesa de delictes i quins són les persones responsables”, i ha rebutjat que s’acusi “d’inacció” a la Fiscalia, que des del dissabte té obertes diligències pel 9-N. Torres-Dulce ha fet aquestes declaracions des de Logronyo, on s’ha desplaçat per visitar les obres del Palau del Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa