El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol es fa un embolic amb la querella
  • CA

El govern espanyol s’està fent un embolic amb la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i membres del seu govern -com Joana Ortega, Ramon Espadaler i Irene Rigau- per haver posat les urnes el 9 de novembre. Ahir a la tarda fonts del govern espanyol van filtrar que la querella seria interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya “en les properes hores“, cosa que feia pensar que es formalitzaria o s’anunciaria formalment la mateixa nit.

Van passar les hores i no va ser així. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que la querella estava “pràcticament ultimada” i que es formalitzaria aquest mateix matí. Però el cert és que passat el migdia no s’ha interposat cap querella i que, el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres Dulce, ha explicat a més que la Fiscalia es pronunciarà “sense cap precipitació”.

Alhora, ha dit que “la Fiscalia de Catalunya està treballant i quan valori si els fets són delictius valorarà, també, quina naturalesa de delictes i quins són les persones responsables”, i ha rebutjat que s’acusi “d’inacció” a la Fiscalia, que des del dissabte té obertes diligències pel 9-N. Torres-Dulce ha fet aquestes declaracions des de Logronyo, on s’ha desplaçat per visitar les obres del Palau del Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa