El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol confia que aviat es resoldrà la crisi amb el Marroc
  • CA

El govern espanyol no dóna encara per resolta la crisi política amb el Marroc encara que continua treballant de manera “discreta” per a resoldre-la “al més aviat possible”, segons fonts diplomàtiques que han presumit d’una actuació “transparent” en la sortida del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, traslladat aquesta setmana de tornada a Algèria. Les fonts han insistit que la crisi ni l’ha “buscat” ni l’ha “alimentat” Espanya, que continua considerant “estratègiques” les seves relacions amb el Marroc. L’objectiu continua sent “la normalització de la relació bilateral”, alguna cosa que no es dóna per aconseguit malgrat la recent sortida de Ghali d’Espanya.

“Som el millor ambaixador que té el Marroc a la Unió Europea i així els ho hem traslladat”, en públic i en privat, han afirmat les fonts, que malgrat que no han volgut detallar quin és el nivell actual dels contactes sí han dit que “no consta” cap pla per a una visita ministerial al regne alauí. El govern marroquí es va queixar que no havia estat informat prèviament del trasllat de Ghali a Espanya per raons mèdiques, però les fonts asseguren que hores abans de la sortida del dirigent de l’hospital sí que va ser notificat. “Hem estat transparents”, sostenen des d’Exteriors.

Respecte a la implicació d’altres països en aquesta crisi, fonts diplomàtiques han emmarcat la conversa d’aquesta setmana de la ministra Arancha González Laya amb el seu homòleg francès, Jean-Yves Le Drian, dins dels contactes “regulars” que mantenen tots dos “socis”, intentant deslligar-la expressament de la crisi marroquina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa