El govern espanyol admet que les fiances del tribunal de comptes no són “un tema pacífic jurídicament”

El govern espanyol ha demanat un informe a l'Advocacia de l'Estat perquè li aclareixi si aquestes fiances es poden avalar amb diners públics

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha admès aquest dimarts que el tema de les fiances lliurades al Tribunal de Comptes per excàrrecs de la Generalitat sota aval de l’Institut Català de Finances (ICF) no és “un assumpte pacífic jurídicament”, però ha declinat avançar si el govern espanyol comparteix els “dubtes” expressats per aquest òrgan que li han portat a demanar un informe a l’Advocacia de l’Estat.

La instructora de l’expedient obert al Tribunal de Comptes per responsabilitat comptable en les despeses de les denominades ‘ambaixades’ catalanes a l’exterior aprecia indicis d’il·legalitat en els avals presentats per la major part dels afectats per abonar els 5,4 milions d’euros que se’ls reclamen, i que han estat assegurats amb diners de l’ICF.

Per això ha demanat un informe a l’Advocacia de l’Estat perquè li aclareixi si aquestes fiances es poden avalar amb diners públics de l’entitat perjudicada pels fets investigats, en aquest cas Catalunya.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres s’ha preguntat a la ministra Portaveu si el Govern comparteix els “dubtes” del tribunal i si augura que els serveis jurídics de l’Estat les avalaran.

Refusant anticipar en quin sentit podria pronunciar-se l’Advocacia de l’Estat, Rodríguez s’ha limitat a reconèixer que aquest “no és un assumpte pacífic des del punt de vista jurídic” i que per això, “ja es va sol·licitar un informe al tribunal de garanties”, en referència a la consulta que va fer el PSC al Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya.

A més, ha recordat que el Govern, “d’acord amb el que està fent ara el Tribunal de Comptes” també “ha iniciat els mecanismes de consulta als serveis jurídics en l’àmbit de les normes autonòmiques”.

Comentaris

  Ricard 27/07/2021 6:17 pm
  Burocràcia castellanista. Costa mil vegades més els sous d'aquests paràsits estrangers que el que discuteixen, que a sobre és perfectament legal. És vergonyós. És xenofòbia.
  Pep 27/07/2021 6:29 pm
  Es evident que diran que si a l'aval, la taula de negociacio els pesa molt, no tenen altra opcio.
   Totaçment d'acord! 27/07/2021 9:25 pm
   La taula de diàleg és l'única solució, però es un problema pel fexisme Ñ i pel prUcessisme corruptgent...
    Manel 28/07/2021 10:16 am
    Doncs ja esta, no cal preocuparse, confiem amb la taula de negociació, ho arreglaràn alla, al Junquera li tornaràn el seu pis si li arribessin a embargar.
  Cal dir-ho 27/07/2021 6:41 pm
  Pacífic ? "Pacífic" o un tema il·lícit judicial ? No us deixeu aixecar la camisa pels espanyols. Han de tornar tots els diners robats i els bens confiscats.
  Pepet de Vallmanya 27/07/2021 6:53 pm
  Els amics d'erÑ ( i les cuPP ) sempre llenánt la pedra i amagant la mà . Se'l-s veuen les ganes de guerra .
   Estas abduït, ets corruptgent... 27/07/2021 9:31 pm
   Mss catalunya ens donà una costellada de tres respostes, Fuigpelmón suspen la DUI en segons i fuig deixant-ho tot enmerdat, el pallasso Torra va jugar amb pancartetes i obeint el jutges, també va finiqitar la legislatura però no va convocar eleccions. Entès la diferencia entre Independentisme i prUcessisme del nouvinguts (els del peix al seu cove)?
    Independence Process 28/07/2021 3:45 pm
    N'estem farts de comentaris espanyolistes de falsa bandera. La independència la farem efectiva, si molts de catalans ho volen i entre tots, malgrat els renegats nostrats i el joc brut de l'estat espanyol. Et recomano que repassis els processos independentistes del món, una cosa és la "proclamació" i l'altra "fer efectiva" la independència, és evident que és un procés. I una altra cosa les independències, tret de poques excepcions, sempre son "unilaterals" per la qual cosa els que insistiu en el suposat DIU sou molt pesats i no aporteu res de nou.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 27/07/2021 7:27 pm
  Els "camaradas" del "Gobierno Ñ y del Tribunal de Cuentas", ja comencen a sentir l'alè fred al clatell del TEDH i de la resta de Judicatura Europea. De ben segur que els hi fotaran una altra vegada, una " Castanya Monumental". La "Tortícolis Muscular" ja la tenen assegurada.
  Ferran 28/07/2021 8:43 am
  Mierda del trilero que por otro lado da por supuesto el apoyo del Mossèn a los presupuestos. Que lo pague, y caro
   @ Ferran 28/07/2021 11:15 am
   Ja ho va dir l'any 2018 el polític espanyol Perez Rubalcaba (1951 / 2019) "El estado [espanyol] pagará el coste de quitar de en medio Puigdemont". El lawfare i totes les trampes, joc brut, prevaricacions, judicis farsa, atestats tacito, salvatjades etc que fa el vostre estat espanyol en nom d'una pretesa "unidad" d'Espanya, fal·laç i fictícia, que mai ha existit, l'haureu de pagar a mig i llarg termini. Ja comenceu a ésser la riota de mig món.
  Gavanenc 28/07/2021 11:06 am
  Si una cosa o tema no son pacífics, aleshores què son ? Violents ? La traducció seria : "Les "finances" i "fiances" del "tribunal ("de ajuste") de cuentas" son un tema violent...
  S'ha de saber 28/07/2021 4:21 pm
  Mentre des del govern espanyol diuen bajanades com aquesta del "tema pacífic", el ministeri espanyol de defensa dispara el pressupost i durant el 2021 haurà despès més de 10.000 milions d'euros...
  Stop Lawfare 28/07/2021 5:33 pm
  El joc estrany de paraules "les finances del tribunal de comptes no són un tema pacífic jurídicament”. És evident, és un tema violent i doncs, no pacífic, car el lawfare és la guerra judicial, consistent en la judicialització de la política, en la instrumentalització de la justícia. És una forma de guerra asimètrica que consisteix en utilitzar el sistema legal, forçant-lo i fins i tot depassant-ne els límits, contra l'enemic a combatre, perjudicant-lo, deslegitimant-lo, fent-li perdre temps i diners...

Nou comentari