El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern atorga el Premi Justícia 2018 a Carles Mundó
  • CA

 

El Govern ha atorgat el Premi Justícia 2018 a l’exconseller Carles Mundó. Així ho ha anunciat la portaveu Elsa Artadi en roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha explicat que “aquest reconeixement queda justificat per la rellevància i transcendència dels projectes que va portar a terme durant el seu mandat al capdavant de la Conselleria”. Al decret de concessió del Premi en destaca el tancament de la presó Model de Barcelona després de dècades de reivindicacions i 113 anys de funcionament; la compleció del Codi civil de Catalunya amb l’aprovació de la Llei sobre obligacions i contractes; l’aprovació de la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que va anul·lar 66.000 judicis; l’aprovació de la Llei de voluntats digitals; la posada en marxa del Registre de parelles estables de Catalunya i la del Registre únic de grups d’interès de Catalunya.

 

Lliurament de premis

 

La cerimònia de lliurament del Premi Justícia tindrà lloc el divendres 11 de gener al Palau de la Generalitat, encapçalat pel president Quim Torra acompanyat de la consellera de Justícia, Ester Capella. A més de distingir l’advocat i exconseller Carles Mundó, el Govern també lliurarà onze medalles, dues a títol pòstum, i tres mencions honorífiques a persones i entitats relacionades amb la justícia que, en l’exercici de les seves funcions, “destaquen marcadament pel seu esforç i dedicació en la realització d’actuacions d’especial rellevància i que han contribuït de manera significativa a la millora de la justícia a Catalunya”.   

 

Medalles d’honor per serveis excepcionals a la justícia

 

El Govern també ha atorgat medalles d’honor per “serveis excepcionals a la justícia” a August Gil Matamala, Matilde Aragó Gassiot, Rafael Calderón FolchsCarme Guil RománRosa Torre Lloveras, Luis del Castillo Aragón, Montserrat Raga Marimon, Jesús María Sánchez GarcíaMagda Oranich i SolagranEladi Crehuet Serra i Ramon Daví Navarro. Les tres mencions honorífiques que entregarà el Govern són per a la Fundació Vicki Bernadet, que treballa per l’atenció integral, prevenció, formació i sensibilització dels abusos sexuals infantils, i les periodistes Fátima Llambrich i Núñez, de TV3, i Rossi García Ávila, de l’agència de notícies EFE, per les seves trajectòries professionals distingides pel rigor informatiu en l’àmbit de tribunals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa