El Constitucional manté vigents les ordres de detenció de Puigdemont i Comín

També rebutja la petició de plantejar una qüestió prejudicial davant del TJUE

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat rebutjar el recurs de súplica interposat per Carles Puigdemont i Toni Comín contra la resolució del 9 de setembre que denegava la suspensió de les ordres nacionals de detenció emeses pel Tribunal Suprem. Per tant, el TC manté vigents aquestes ordres en una nova interlocutòria, amb Cándido Conde-Pumpido com a ponent. “Si aquest tribunal aixequés les ordres estaria negant, de fet, la seva necessitat i legitimitat, així com la concurrència dels pressupostos jurídics que han portat a la jurisdicció ordinària a la seva adopció i manteniment”, diu. A més, el TC també rebutja la petició de plantejar una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la UE. La resolució del TC argumenta que s’ha fet un “judici de ponderació dels interessos en joc”, com ara la gravetat i naturalesa dels fets, la durada de la pena imposada, la seva transcendència social i l’expressió de la “antijuridicitat de la conducta” dels recurrents.

Comentaris

  Raül 23/03/2021 7:52 pm
  Diu la llei que el euro diputats només poden ser detinguts en cas de delicte flagrant, ara per ara no s'està cometent cap. PUNT. És manifestament il·legal mantenir l'ordre de detenció fins a la prevaricació sobradament.
  Un català de socarrel 23/03/2021 6:12 pm
  I per qué no? Tenen una ordre de detenció com qualsevol delinqüent fugit, perquè tenen que ser diferents?
  23
  24
  Respon
   fideli 23/03/2021 7:44 pm
   l'inquisidor general
  RAMON A 23/03/2021 5:06 pm
  I despres a la patuleia mesetaria no volen que sel tingui odi
  Gonzalo 23/03/2021 4:01 pm
  Demasiada explicación para la negativa. No, porque nos sale de nuestros santos cojones. Y punto. Apa, laZis, a llorar, a la lloreria. Asquerosos de mierda.
  Ricard 23/03/2021 3:54 pm
  L'habitual condemna ja dictada per castellanistes abans de cap mena de judici. Això és amb el que es basen sempre. La justícia i la revenja dels castellanistes són contradictòries.

Nou comentari