El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El batxillerat nocturn té places vacants malgrat la reducció de l’oferta
  • CA

Els centres de secundària que ofereixen el Batxillerat nocturn encara disposen de 271 places vacants, malgrat haver-se reduït significativament l’oferta. La matriculació d’aquesta modalitat ha baixat a Catalunya de 5.029 a 3.435 en un any.

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha utilitzat aquestes dades per justificar la supressió d’aquests estudis en 20 instituts. En aquest curs, només s’imparteix en 26 centres.

La supressió parcial de l’oferta del batxillerat nocturn va provocar el maig passat les queixes generalitzades dels sindicats de professors i la comunitat educativa.

En la comissió d’Educació al Parlament, Maragall ha assegurat que la remodelació dels estudis de batxillerat permet respondre a la demanda real de cursos presencials de nit i també garantir-ne la qualitat, cosa que no passava fins ara, segons el conseller.

El titular d’Educació ha dit que no pot fer prediccions per a d’aquí “a quatre o deu anys”, però que a curt termini l’oferta de batxillerat nocturn presencial es mantindrà “sempre que existeixi demanda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa