El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran solemnitza l’aposta per la sociovergència
  • CA

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha solemnitzat davant el congrés del partit l’aposta per un futur govern de coalició CiU-PSC que canviï la queixa i “insatisfacció permanent” de Catalunya per la seva voluntat de “dialogar, pactar i influir” en la política espanyola.

Després de ser reelegit president del comitè de govern d’Unió, Duran ha assegurat que una coalició del socialistes amb la federació nacionalista “era i seria la millor per aprofundir en la relació amb l’Estat, limitar el dèficit fiscal i abordar les infraestructures”.

No és ni de bon tros la primera vegada que el líder d’Unió advoca per la sociovergència per encapçalar un govern català que deixi enrere, a parer seu, les estridències del tripartit.

Aquesta vegada, però, ha volgut donar solemnitat a la seva idea, davant els compromissaris i amb el president de CiU, Artur Mas, i el president del PSC, Isidre Molas, seguint les seves paraules des de les primeres files de l’auditori.

“Artur sap la meva opinió i ho repeteixo ara. El govern que li convenia a Catalunya és un govern de CiU i socialistes”, ha dit, després de dues setmanes de continus elogis públics de dirigents del PSC cap a Duran.

Un govern ‘sociouniovergent’ resituaria a Catalunya en la “centralitat” política, de la que s’ha “apartat” el tripartit amb les seves actituds i amb una ERC que condiciona les seves decisions.

Avala la continuïtat de CiU però des del “respecte” al projecte d’Unió

El líder d’Unió ha reiterat el suport “sense fissures” a la continuïtat de CiU, però ha advertit que el pacte amb Convergència ha de respectar el projecte present i futur del partit socialcrisità.

“Cadascú des de la seva personalitat, sabent que això ens fa sumar i ens pot fer sumar més en el futur, però respectant aquest projecte polític i tornant a renovar el compromís de guanyar les eleccions com CiU”, ha remarcat. També ha deixat clar que Mas “és i serà el nostre candidat” a la Presidència de la Generalitat.

En el discurs de clausura, Duran ha dedicat bona part del seu discurs a receptar els valors socialcristians com la millor fórmula perquè la societat catalana surti endavant, per trobar el que ha denominat com el “somni català”, sobretot perquè “res serà com abans” després de l’actual crisi econòmica.

Duran ha reclamat la “coherència” dels postulats d’Unió i ha reivindicat l’actualitat de valors socialcristians com la família, la solidaritat, l’autoritat o l’educació en valors.

No als Pressupostos per l’interès de Catalunya i Espanya

El president d’Unió ha replicat al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que l’esmena a la totalitat als Pressupostos de l’Estat es basa en la seva “defensa dels interessos” tant de Catalunya com del conjunt de l’Estat.

Duran ha contestat així a Zapatero, que en una entrevista a Público assegurava que CiU “ha deixat de ser el partit de la responsabilitat. M’ha decebut”.

Pel líder socialcristià, “no es tracta de donar suport a qualsevol pressupost”, de manera que, “per responsabilitat”, s’ha vist en l’obligació de rebutjar uns Comptes que jutja d’ineficaços davant de la crisi, ja que no incorpora un “paquet de mesures econòmiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa