El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran manté el timó d’Unió però delega poder
  • CA

El president del comitè de govern d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que pensa mantenir el lideratge d’Unió, encara que delegarà noves responsabilitats en el funcionament intern del partit.

Abans de l’última reunió del comitè de govern sortint d’Unió, que es renovarà després del congrés d’aquest cap de setmana, Duran ha volgut deixar molt clar que, malgrat delegar funcions, encara no li ha arribat el moment de cedir el testimoni com a màxim dirigent de la formació democristiana.

El líder d’Unió ha argumentat que creu tenir “un gran suport de la militància, perquè així ho demana la militància i no tindria sentit que no fes el que estic fent i no continués al capdavant del partit”. També ha afegit que té il•lusió per fer-ho i “em sento molt capaç de fer-ho”.

“Continuo pensant que tinc molt a aportar, però tinc altres responsabilitats fora del partit i en la projecció institucional”, ha dit. Duran, que és el portaveu de CiU al Congrés i president de la Comissió d’Exteriors de la mateixa cambra, ha subratllat que no arriba a tot arreu, “he de delegar encara més i així ho faré en el pròxim mandat”.

“És hora de donar pas a altres dirigents més joves”, ha explicat i considera “just i convenient que altres persones vagin prenent el relleu, sense que jo deixi les meves responsabilitats”.

En l’aparent retirada de les tasques més internes del partit, Duran deixarà el pes de la direcció en mans de Josep Maria Pelegrí, Antoni Castellà i Joana Ortega.

Més enllà d’aquests noms, seguiran exercint la seva influència estrets col•laboradors de Duran a Madrid, com el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, o el portaveu d’Unió al Senat, Jordi Casas.

Duran no ha defugit el tema de la seva successió com a líder d’Unió, encara que ha donat a entendre que la persona que haurà de rellevar-lo encara ha de forjar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa