El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Domènech fixa en les municipals “el gran repte” per als comuns
  • CA

 

El nou coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha comparegut per primer cop des que s’han conegut els resultats de les eleccions internes que l’han portat al lideratge junt a Ada Colau, content del resultat i de la “diversitat” del seu partit. Domènech ha assegurat que amb la nova direcció s’obre “una etapa fonamental per al partit i per al país” i s’ha fixat el seu “gran repte en les eleccions de 2019”, on esperen “que les forces del canvi, radicalment democràtiques i de les classes populars i treballadores” com la que vol representar “s’estenguin per tot el país i es puguin construir al conjunt del país”. “Estem tancant un primer centenar de grups locals que s’incrementaran i multiplicaran després de l’estiu”, ha afegit en roda de premsa.

 

Domènech, que ha comparegut sol perquè Colau és a Londres, s’ha marcat l’objectiu de crear “quantes més candidatures locals millor” de cara a les municipals, però no s’ha atrevit a fixar una xifra com a fita. “Les àrees metropolitanes són importants però no vol dir que no ho siguin també poblacions molt petites. En aquests moments apostem per fer una conferència sobre municipalisme el 6 d’octubre, i allà es marcaran les grans fites en aquest sentit”, ha afegit.

Amb tot, ha comentat la seva voluntat de crear llistes que, en solitari o amb confluències, suposin “candidatures àmplies i guanyadores”. “Volem candidatures guanyadores i afavorir majories progressistes arreu, per estendre el canvi a tot el país”, ha dit. El proper pas de l’organització serà la celebració la setmana vinent de la primera nova Executiva liderada per Domènech i Colau i la reunió el 22 de juliol del Consell Nacional. Seran aquests dos organismes, precisament, els que acabaran de “definir el paper de cadascú dels membres de la nova direcció” dins la pròpia cúpula. 

La compareixença del nou líder s’ha fet poc després de saber-se que la candidatura Construïm en Comú, de Xavier Domènech i Ada Colau, han estat escollits nous coordinadors generals de Catalunya en Comú després de rebre el suport del 64,39% dels vots a les eleccions internes que la formació havia convocat per renovar els òrgans de direcció. Domènech i Colau, que conformaran la primera direcció compartida del partit, estaran acompanyats per 18 membres més de la seva candidatura a la Comissió Executiva dels comuns, aconseguint així 20 dels 30 llocs a la nova direcció. Els 10 membres restants es reparteixen entre els 6 de la candidatura Comuns Federalistes, i els 4 de la llista de la candidatura de caire anticapitalista Desbordem.

 

La baixa participació en aquestes eleccions internes ha estat l’únic punt d’autocrítica que ha deixar entreveure Domènech, tot i que tampoc ha volgut aprofundir-hi massa. “És evident que hauríem volgut una participació mes alta i serà una de les tasques que haurem d’analitzar, com millorem la participació”, ha dit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa