El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Domènech fitxa Nuet, Pisarello i la cúpula d’ICV per liderar els Comuns
  • CA

 

Xavier Domènech i 24 més. El cap de files d’En Comú Podem encapçala la seva pròpia candidatura a la comissió executiva d’Un País en Comú, i que buscarà liderar el nou partit dels Comuns a partir de l’Assemblea Fundacional que se celebrarà el 8 d’abril al Pavelló de la Vall d’Hebron. Aquesta llista disputarà la candidatura que presentaran Albano Dante Fachin i Joan Giner des de Podem.

 

L’anomenat equip En Comú Podem ha fet pública la llista de Domènech, que compta amb les presències destacades del líder d’EUiA i diputat de CSQP al Parlament, Joan Josep Nuet; el número dos d’Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde del consistori, i el triumvirat de la cúpula d’ICV: David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun.

El primer tinent d’alcalde i portaveu de govern per l’Ajuntament de Barcelona Gerardo Pisarello | EUROPA PRESS

 

L’equip de Domènech també el formen Joana Agudo, professora i funcionària de l’Ajuntament de Barcelona vinculada a CCOO; Elisenda Alamany, regidora de l’Ajuntament de Castellar del Vallès per les Candidatures Alternatives; i Adrià Alemany, cofundador de la PAH al costat de Colau, impulsor de Guanyem Barcelona i membre de la coordinadora BComú.

 

A la llista també hi figuren Eloi Badia, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Mediambient de l’Àrea Metropolitana; Eva Balart, periodista afiliada al SPC i coordinadora de Comunicació d’EUiA; Núria Buenaventura, secretària d’Organització d’ICV i exdiputada al Congrés i exalcaldessa de Rubí; i Teresa Estany, psicòloga que col·labora amb el Comú de Lleida.

 

A Domènech també l’acompanyaran Marc Grau, cap de campanya de Terrassa en Comú a les eleccions municipals de 2015, i d’En Comú Podem a les espanyoles del 2016, cap de gabinet i coordinador del grup parlamentari al Congrés; Aitor Hernández, coordinador de la campanya de BComú i membre de l’equip d’Alcaldia de Colau; i Paola Lo Cascio, professora d’Història Contemporània a la UB.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, entrevistat per El Món al Parlament | Jordi Borràs

 

 

La candidatura també la formen Candela López, alcaldessa de Castelldefels per Movem (ICV-EUiA, Més, Entesa i Equo); Núria Lozano, sindicalista de CCOO vinculada a EUiA i IU; Lucía Martín, impulsora de la PAH i diputada al Congrés per En Comú Podem; Xavi Matilla, líder de Terrassa en Comú i cap de l’oposició a aquest consitori.

 

Un altre dels noms destacats és l’economista Vicenç Navarro, membre del Consejo Ciudadano Estatal de Podemos. La candidatura la completen Marc Parés, exregidor de Medi Ambient i Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Figaró-Montmany; Héctor Sánchez, històric membre d’EUiA i responsable d’Organització; Susanna Segovia, portaveu i membre de l’executiva de BComú; i Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Els coordinadors nacionals d’ICV, Marta Ribas i David Cid, i el portaveu del partit, Ernest Urtasun | ACN

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa