República catalana, dia 1

El Parlament aprova una resolució que declara la independència i insta el Govern a iniciar immediatament la creació i construcció de la República catalana desplegant la llei de transitorietat jurídica
Alcaldes, diputats independentistes i el Govern celebren la proclamació de la República
Alcaldes, diputats independentistes i el Govern celebren la proclamació de la República | Jordi Borràs

 

 

La votació s'ha fet de forma secreta -per crida i amb urna-, a petició de JxSí i la CUP-, un sistema excepcional que es produeix d'acord amb l'article 77 del reglament del Parlament, i que els independentistes han decidit fer per tenir més protecció jurídica davant de la repressió judicial que l'Estat ja ha anunciat, i que pot comportar detencions i imputacions de delictes de rebel·lió. 73 diputats -JxSí, CUP, Germà Gordó i un diputat de CSQP- hi han votat a favor d'aquest sistema de vot i 8 ho han fet en contra. La CUP ha explicat que dóna suport al vot secret per "cultura antirepressiva. Sabem molt bé què són les amenaces, les tortures i les querelles, no podem fer altra cosa que donar-hi suport, si bé no és la nostra cultura política", ha dit Anna Gabriel.


 

Els grups parlamentaris del PP, C's i el PSC han abandonat el ple quan ha començat la votació de la resolució d'independència. 

 

Llegiu aquí la resolució aprovada sobre la independència de Catalunya 
Comentaris
Lo Tro de Ponent
Enhorabona!!!!
Georgiana
Enhorabona a tothom! Benvinguda República Catalana, welcome Catalan Republic!
S'han cagat a les calces !! voto secreto !!!
S'han cagat a les calces !! voto secreto !!!
Remei
Os creeis los amos del mundo, hacer las cosas de forma legal, lo vais a padecer en breve, vaya mierda de democracia que teneis, donde esta el resto de los catalanes que no quieren esto, DEMOCRACIA, me rio de vuestra democracia, sois peor que Franco
de traca !!
Que cara de contentos !! se les nota en la foto !!
el teu
va a durar más de 8 segundos, pero no mucho más ... es lo que tiene la Indapandansia de Juan Palomo ;)
Manolete.
En realidad solo es otro capotazo de Puigdemont a la CUP. Muy torero él, ha hecho una propuesta para declarar una independencia ya declarada y suspendida. Solo quiere ganar tiempo para que le apliquen el 155 y lo saquen de este calvario.
sera lo mismo.
LaPadania; Lega Nord, de Umberto Bossi, se hizo lo mismo en 1996 y hasta ahora RES de RES!. Con esta declaración de independencia no pasará nada y será diferida : "sine die".
Profesor
¡ Qué emocionante !..el Meridiano de Greenwich ya pasará por otra República más. Hoy algunos catalanes han hecho historia geográfica...se nota la mano de Omnium cultural. ¡ Qué locura !
aixo es llibertat !!
Cataluña "independent" foros tancats !!
Espectador
Com es pot aplicar el 155 a un pas estranger ? .Catalunya ja no forma part de Espanya .
Jordi Estelada
ENDAVANT AMB LA REPÚBLICA CATALANA: ara que la tenim, tothom a empènyer i a fer força perquè no ens l'arrabassin els repressors de sempre.

envia el comentari