El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Defensa no assignarà destí al militar de ‘La Manada’
  • CA

 

 

El Ministeri de Defensa ha informat aquest dimecres que no assignarà destí al militar Alfonso Jesús Cabezuelo, condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016 com a part de ‘La Manada’, encara que s’hagi aixecat la seva situació de suspensió de servei i hagi tornat a estar en actiu, un fet que “no es podia evitar”. En un comunicat, Defensa explica que la tornada de Cabezuelo al servei actiu de la qual va informar el dimarts el Butlletí Oficial d’aquest departament, “es produeix de manera automàtica en aplicació de la llei”, ja que mancant sentència ferma, el Reglament imposa un termini màxim de 6 mesos durant els quals un militar pot estar suspès en les seves funcions. “Des del Ministeri de Defensa no es podia evitar l’alçament de la suspensió de funcions. No obstant això, en aplicació de l’article 111.3 de la Llei de Carrera Militar no se li va a assignar destí”, diu el departament que dirigeix Margarita Robles en un comunicat.

 

  

  

En concret, se cenyeix a l’article del Reglament d’adquisició i pèrdua de la condició de militar i situacions administratives dels militars professionals, segons el qual, “en el supòsit de cessament en la situació de suspensió de funcions per aixecament de la presó preventiva, el Ministre de Defensa podrà acordar, per resolució motivada en la qual hauran de valorar-se els fets imputats, la transcendència social i l’interès del servei, la prohibició de sol·licitar i obtenir destí per un període de temps que no podrà excedir del moment de dictar-se sentència ferma o acte de sobreseïment també ferm”. El Butlletí Oficial de Defensa va publicar aquest dimarts que el militar Alfonso Jesús Cabezuelo, condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016 com a part de ‘La Manada, ja no està suspès del seu càrrec, així que es troba en servei actiu i tot esperant que se li assigni destinació mancant sentència ferma sobre el seu cas.

  

 

 

“Queda a la disposició del general cap del comandament de personal de l’Exèrcit de Terra i adscrit a efectes administratius a la subdelegació de Defensa a Sevilla”, recull aquesta publicació difosa per eldiario.es, que l’ha obtingut mitjançant la bústia de filtracions Filtrala.org. Es tracta d’una resolució signada el passat 4 de juliol pel General Director Accidental de Personal, Roberto Villanueva en la qual s’informa que el cessament en “la situació de Suspensió de funcions” de Cabezuelo i el seu pas al servei actiu “assorteix efectes a partir del dia 22 de juny”, encara que cal presentar un recurs d’alçada en el termini d’un mes a partir d’aquest dimecres, el dia després de la seva publicació en el BOD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa