CUP i Guanyem treballaran perquè les condicions permetin la “ruptura amb l’Estat”

La confluència d'organitzacions formalitza l'acord polític per a les eleccions

La CUP ha fet públic aquest dimecres l’acord polític per la confluència d’organitzacions a la candidatura amb Guanyem Catalunya, CUP-UNCPG (Un Nou Cicle Per Guanyar). A l’entesa, formalitzen el seu compromís per “treballar per generar les condicions òptimes per fer efectiva una ruptura amb l’Estat”. També hi consta que no renuncien a un nou referèndum en la legislatura vinent. Feta pública la seva disposició a assumir responsabilitats, la candidatura garanteix el seu compromís a “liderar des de les institucions i des de fora” les polítiques socials necessàries. També aquelles que “sobrepassin els límits competencials”. La CUP-UNCPG assenyala que cal “tornar a agafar la iniciativa en la confrontació amb l’Estat”. Assenyalen que es partirà de l’experiència dels “successius embats dels darrers temps” i que es comprometen a treballar “per enfortir les eines de poder popular necessàries que permetin recuperar el moment polític aconseguit el l’1-O i el 3-O i, sobretot, a sostenir-lo”.

L’acord estableix també un “codi ètic” de la candidatura, pel qual garanteixen que no s’endeutaran amb cap entitat financera i que exerciran amb transparència màxima en relació als seus comptes. També que actuaran d’acord amb uns principis ètics que no permetin utilitzar la política com a carrera personal en benefici propi ni la concentració de càrrecs, i se’ls podrà revocar en qualsevol moment. De fet, Dolors Sabater, que encapçalarà la llista, ja va anunciar que deixaria el càrrec de regidora a Badalona per ser només diputada, per complir amb aquest codi ètic. Entre els altres compromisos hi figuren l’amnistia i la voluntat de dotar-se “d’eines antirepressives per sostenir una lluita continuada pels drets i llibertats davant del feixisme d’estat i de carrer”. Finalment, es conjuren per situar el conflicte nacional dels Països Catalans en terreny “internacional” per generar “un marc resolutiu del conflicte nacional”.

Pel que fa als eixos programàtics bàsics, hi ha la voluntat de mantenir l’acció política per a l’autodeterminació i la independència “que no vindrà d’unes negociacions impossibles amb l’Estat”. “Conquerir aquestes majories per la república catalana implica donar-li un fort contingut social i anticapitalista, la qual cosa obliga a una política d’independència de classe oposada a la que ERC i JxCat han vingut reiteradament aplicant”, apunten. També hi inclouen les accions contra la repressió, a més de polítiques econòmiques i socials.

L’acord el signen CUP, Guanyem, Pirates, Constituents per la Ruptura, Crida Constituent, la Forja, Poble Lliure, Endavant OSAN, Arran, Lluita Internacionalista i SEPC.

Comentaris

  vendetta 14/01/2021 7:54 am
  paraula de procesista
  BERTA 13/01/2021 9:55 pm
  En canvi els de ERc, han fet mol, no?, un ex votant de ERc que votara la CUP,
  fideli 13/01/2021 6:26 pm
  res. no fan res...
  A l'aguait 13/01/2021 6:05 pm
  Sempre han sigut uns voluntariosos teòrics. Llàstima que quan han pogut mai ho han demostrat
  fat boy 13/01/2021 5:34 pm
  Total, que no pensen fer res que es tradueixi en fets concrets.
  Josep 13/01/2021 5:20 pm
  fins ara nomès heu fet nosa, no serviu per a res més.
  21
  10
  Respon

Nou comentari