El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP exigeix a Sánchez un pla de xoc per la “supervivència col·lectiva”
  • CA

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un pla de xoc per la “supervivència col·lectiva” durant la crisi sanitària. En una intervenció en vídeo coincidint amb al celebració del ple a la cambra baixa espanyola, Vehí ha dit que cal posar la sanitat privada al “centre”, confinar totalment a la població i que no es produeixi cap acomiadament. La cupaire ha apuntat que no pot ser que la supervivència de la població “depengui del codi postal” i ha dit a Sánchez que no cal “ni militars, ni 155 ni l’exercit al carrer”. La diputada ha carregat contra Felip VI en creure que enlloc de comparèixer aquest vespre hauria de posar l’herència del seu pare a disposició de la sanitat pública.

Després de la intervenció de Sánchez, Vehí ha dit que els mesures que plantegen són “insuficients” i que malgrat que Sánchez té el poder, “nosaltres tenim la gent“. Ha retret, per exemple, que el govern espanyol podria invertir-hi més diners per evitar que la societat quedi “trencada” per la crisi econòmica que se generarà.

Pel que fa a mesures concretes, la CUP ha insistit en ampliar a totes les famílies que ho necessitin la moratòria de les hipoteques i suspendre també el pagament dels lloguers i els subministraments. “És una guerra entre el capital la vida“, ha subratllat. La cupaire ha dit que el govern espanyol enlloc de “descarregar” la classe treballadora, està “enviant” persones a l’atur.

Finalment, Vehí ha aplaudit l’aposta per l’atenció domiciliària i que es permeti que els ajuntaments puguin fer ús del superàvit. Això sí, ha constatat que els bancs haurien de tornar el rescat bancari a la població destinant-lo a la sanitat pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa