La CUP, sobre ERC: “És com si hagués tornat la Convergència de tota la vida”

Mireia Vehí recorda que hi continua havent presos, exiliats i persecució política als independentistes

La CUP ha qüestionat el paper d’ERC en els pressupostos del 2021 perquè tot i que ha aconseguit més infraestructures i inversions per a Catalunya hi ha “més presos i exiliats” i una “persecució política” als independentistes. “És com si hagués tornat la Convergència de tota la vida”, ha resumit Mireia Vehí. En una conferència de premsa a la cambra baixa, Vehí ha admès que la tramitació parlamentària ha “millorat” el projecte inicial de pressupostos del govern del PSOE i Unides Podem. De fet, ha apuntat que els comptes estarien “bé” si la situació del país fos “normal”, però no pas en un context de pandèmia i amb una crisi econòmica en què el deute no para de créixer i la desigualtat s’ha instal·lat “com un element característic de l’Estat espanyol”. “Si en una situació d’extrema excepcionalitat per la covid i la crisi econòmica no hi ha un canvi de model, el que es fa és perpetuar la situació que hi ha, que és catastròfica. És pa per avui i gana per demà”, ha resumit.

En concret, Vehí ha qüestionat que aquests pressupostos hagin aconseguit “moltes més” infraestructures i inversions i, no obstant això, no hi hagi cap resposta a la situació política. I això malgrat que tres independentistes més aquesta setmana entraran a la presó, que no se sap si es tombarà el tercer grau dels independentistes presos o que encara s’ha de determinar si s’activarà la taula de diàleg entre els governs català i espanyol.

“Hi ha més presos i exiliats, hi ha persecució política i el 80% de la població catalana vol un referèndum que ningú no posa damunt la taula”, ha enumerat la diputada de la CUP després d’afegir que no s’hi pot fer front “com si estiguéssim als anys 80” i hagués tornat “la Convergència de tota la vida”. Per tot això, Vehí ha confirmat el seu rebuig als pressupostos i ha subratllat a la resta de partits independentistes catalans, en al·lusió a ERC, que a Madrid s’hi ha de fer política “de país” i no pas de partit. “Si a Madrid s’hi ve a fer política de partit i no pas de país, sempre guanya Madrid”, ha advertit.

Nou comentari