La CUP decidirà el pròxim cap de setmana si dona suport als pressupostos

La CUP decidirà el pròxim cap de setmana 12, 13 i 14 de novembre si dona llum verda als pressupostos de la Generalitat per al 2022. La formació ha explicat que ho decidirà la militància a les assemblees obertes parlamentàries, que seran telemàtiques i presencials. L’objectiu, explica el partit, és debatre i analitzar la proposta de llei de pressupostos de Pere Aragonès, la seva tramitació i l’acció política duta a terme per l’executiu des de l’inici de la legislatura.

Aquest dissabte la portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, va recalcar la voluntat de la seva formació de pactar i avalar els pressupostos de la Generalitat que proposarà el Govern aquest dimarts després del Consell Executiu. “No hem tirat la tovallola“, va reiterar. Així ho va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio després de ser preguntada per si la CUP és el soci idoni de l’executiu català per a aprovar els comptes. Reguant va advertir al Govern que “encara hi ha temps per a canviar”.

Tot i així va matisar que actualment la seva formació “està més prop del ‘no’ que del ‘si’” per a donar suport als comptes. No obstant, va reiterar la necessitat que s’aprovin, sobretot després de l’impacte de la pandèmia del Covid-19 en el país. La diputada cupaire va assegurar que si la CUP finalment no dóna suport als comptes serà per l’incompliment de diferents punts de l’acord d’investidura entre els anticapitalistes i ERC, com ara la internalització del telèfon d’emergències 061 i l’abordatge de l’emergència residencial. “Aquestes qüestions no s’estan complint i dóna una certa sensació d’un Govern que no té clar cap a on va”, va lamentar. “És difícil veure un horitzó”, va afegir. Reguant va defensar, però, que la formació no vol “renunciar a continuar treballant per aquest viratge a l’esquerra i per l’horitzó compartit de la independència”.

Comentaris

    Traidores Novembre 07, 2021 | 13:01
    Assemblees obertes a la búlgara, ja les coneixem.
    Català Novembre 07, 2021 | 17:38
    Aneu i que us bombin, bords!

Nou comentari