La CUP alerta del "risc d'un nou pacte entre elits per consolidar el règim del 78"

Sirvent replica a Torrent que "apel·lar al permís de l'Estat no és viable ni possible"
Maria Sirvent
Maria Sirvent | ACN

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha advertit aquest dijous en roda de premsa que pot haver-hi "risc d'un nou pacte entre elits amb la finalitat de consolidar el règim del 78". I ho veuen així perquè "no hi ha resposta als moviments populars" que reclamen exercir l'autodeterminació: "Tota la gestió a dia d'avui des de les institucions autonòmiques és una gestió burda de l'autonomisme i es fa des d'un sistema en que uns quants s'enriqueixen a costa de la minoria". I en aquesta anàlisi els cupaires hi emmarquen també la moció pactada –i retirada després- entre el PSOE i el PDeCAT: "No volem engrunes d'un sistema caduc, el volem transformar". En la mateixa roda de premsa al Parlament, Sirvent ha replicat la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, per pactar un referèndum que hauria de ser "inevitable". Sirvent li ha recordat que el govern espanyol hi manté un 'no' i ha resolt: "Qualsevol solució que passi per apel·lar al permís de l'Estat no és viable ni possible".

 

I ha afegit que que aquesta via "deixa orfe d'una veritable solució" per a una situació en què, al seu entendre, "els drets més elementals estan sent liquidats". I és per això que volen un "procés de construcció nacional, autodeterminar-se". "Ja ens agradaria que hi hagués un referèndum i que l'estat l'acceptés; [...] no ens podem posar en un escenari que no existeix", ha sentenciat Sirvent. 

 

Per tot plegat, els cupaires reclamen que es deixin enrere "qüestions retòriques o simbòliques" i que es treballi per "confrontar el model de país", lluny de polítiques "en contra de les necessitats de la gent". Comentaris
RFS
CUP : o Ibex 35 o Mercadillu de la miseria , que voleu ??
xavicore
ja ens va passar...la traïció dels liders... i a mamar-nos 30 anys més de neopujolisme si no ens posem a aturar el país. Que siguin els politics que ens segueixin!
No sóc cupatge, Maria
Però ni jo ni dos milions de catalans (molt aproximat atès qUE no ens deixen fer un recompte..) permetrem això. Si ens fan això les mobilitzacions seran per demanar eleccions anticipades i fer fora als traïdors, del partit que sigui, que ens vulguin vendre per un plat de llenties.
On posa cupatge hauria de dir cupaire
Això del text intuïtiu és unecessari desastre: no té massa intuïció
likejoe
Senyors de la CUP. Aquí el poble!! Facin per dalt el que facin, seguirem sent el poble, i el poble és el que portarà a terme la seva voluntat. Però una cosa us diré, vull un país social i just, i per aconseguir-ho, necessitarem una dreta forta, rica i conscient.
Independentista
No em preocupa. Ja es veia venir. Acabem amb el partidisme I promoguem primàries per la república i crida nacional.
Desastre
La situació és desastrosa, poc més es pot dir.

envia el comentari