Cunillera valora positivament l’oferta de Torra d’una segona reunió amb Sánchez

La delegada del govern espanyol creu que s'està "avançant". Es reunirà la setmana que ve amb Torrent i té previst veure's amb Torra aquest juliol

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha valorat positivament que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi ofert una segona reunió al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de l’estiu al Palau de la Generalitat. “El fet que el president digui que hi haurà una segona, vol dir que estem avançant en la cerca de l’acord”, ha celebrat Cunillera en una entrevista a RNE. Segons Cunillera ja és una “bona notícia” que els dos presidents es reuneixin dilluns a la Moncloa i ha afegit que encara és una “millor notícia” que Torra ja es parli d’una segona trobada. La delegada del govern espanyol ha explicat que la setmana que ve es reunirà amb el president del Parlament, Roger Torrent, i té previst trobar-se també amb el president Torra aquest mes de juliol.

Cunillera creu que “no s’han d’aixecar més expectatives del que pot generar la reunió” del pròxim dilluns i ha advertit que serà “lent” perquè es parteix de posicions “molt allunyades”. En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat del diàleg i la negociació. Preguntada per la proposta d’un referèndum pactat que Torra va avançar que posarà sobre la taula de Sánchez, Cunillera ha assenyalat que fa uns mesos el referèndum pactat era una “pantalla passada” i que fins i tot es feia “mofa”. “Vull pensar que no anem de farol i que estem davant una gran responsabilitat davant dels ciutadans”, ha reblat.

Nou comentari