Cunillera evita aclarir si Sánchez serà a la taula de diàleg

Lloa la labor de l'Exèrcit a l'Afganistan i critica als qui no el volen en fires d'ensenyament

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha garantit aquest dimecres que el seu govern està treballant “cada dia en la voluntat de trobar a les millors persones” per a la taula de diàleg amb el Govern, però no ha aclarit si inclourà o no al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Cunillera creu que la seva presència ha de dependre d’una qüestió d’eficàcia, i no ha donat més detalls. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres, tres setmanes abans que es reuneixi aquesta taula de diàleg a Barcelona. Tot i que ha assegurat desconèixer la data exacta de la trobada, ha garantit que té llest tot el que ella pot preparar perquè sigui una convocatòria reeixida, i ha destacat la importància d’acudir a la taula de diàleg amb “bona voluntat”.

La delegada del govern espanyol ha reivindicat la importància del diàleg per a trobar punts en comú: “Si pensem el mateix, no dialoguem, farem un cafè”, i preguntada pel fet que el govern espanyol descarti una amnistia i un referèndum d’autodeterminació, ha remarcat que és “de sentit comú” que Sánchez rebutgi opcions “fora de la llei”.

Preguntada per les discrepàncies dins del govern espanyol, ha explicat que no li xoquen: “És per això que són dos partits. Si pensessin el mateix i tinguessin el mateix full de ruta, serien un només partit”, però ha qüestionat que sigui pràctic mostrar aquestes diferències davant una ciutadania.

Afganistan i l’exèrcit

Cunillera ha subratllat que la situació a l’Afganistan està generant imatges colpidores i que s’està esgotant el temps per a evacuar a persones des de l’aeroport de Kabul. Preguntada per quants refugiats podrien acollir-se a Catalunya, ha explicat que l’última xifra que li van traslladar aquest dimarts va ser de deu persones, però que no està tancada.

També ha enaltit la labor de l’exèrcit i ha criticat la postura de les administracions que rebutgen que participi en fires com el Saló de l’Ensenyament de Barcelona: “Aquest mateix Exèrcit està salvant vides a Kabul”.

Comentaris

  RAMON A 25/08/2021 1:06 pm
  Mira quin paperot te de fer la botiflera
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 25/08/2021 1:16 pm
  Farsànxess té molts embolics amb tantes representacions teatrals com ha d'actuar, prou feina te per aprendre's els guions. Pot molt ben ser que la representació de la "mesa del diàlogo" la converteixin en un monòleg d'en Farsaragonès i, només al final, abans de baixar el teló, aparegui un escuder de Farsànxess per dir: NOOOO !
  mala peça 25/08/2021 1:51 pm
  avui la collonera, a justificat el sou, desapareguda durant gairebé tot l'any, només hi és per practicar el seu esport preferit, criticar, mal parlar, i mostrant la seva anti democràcia i anti catalanitat, perquè per complir amb les seves responsabilitats, busca-la
  Lleida es bruticia franquista 25/08/2021 1:59 pm
  De lleida ha d'esser la franquista lletja. Bruticia de lleida, bruticia espanyola
   Lleida 25/08/2021 10:49 pm
   Que et passa amb Lleida company. Trobo de molt mal gust i ofensiu el teu comentari.
  Ricard 25/08/2021 2:16 pm
  Aquests xenòfobs continuen insultant la nostra inteligencia.
  Ferran 25/08/2021 3:46 pm
  Es pos si le hacen un BIDEN como el presidente de EEUU en el primer encuentro de 20"
   miquel puigpelat 26/08/2021 10:09 am
   Millor va ser el Tortosa a Inés Arrimadas. Ningú li va fer putu cas.

Nou comentari