Cuixart rebutja les lluites entre partits perquè “condueixen al bloqueig”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest dissabte que la independència hauria d’estar per sobre de batalles i lluites internes de partits i organitzacions. “La confrontació entre partits no porta enlloc, perquè la discussió és tan de matís que no sabem a què respon”, ha assenyalat. És per això que aposta per obrir “una nova etapa” on ja “no podem anar només a la contra”, sinó que “s’ha de ser capaç de també ser proactius o s’entrarà en una situació de bloqueig”. Cal, segons ell, fer-ho sense “deixar de ser crítics”, però afegeix que “o els partits es tornen a sentir forçats per la societat civil o passarà el que ha passat durant molts anys en aquest país: que vagin gestionant el dia a dia, sense una proposta en concret”.

Cuixart ho ha dit des de la Universitat de Vic, en el marc de la Trobada Nacional d’Òmnium Cultural, que ha reunit uns 250 quadres directius de l’entitat, tant de la junta nacional com de la cinquantena de juntes territorials. El president d’Òmnium Cultural els ha emplaçat a seguir-se formant i empoderar-se per “traçar noves estratègies en el marc de la construcció d’un sol poble”. “El país se’ns desfà a les mans i la situació de la llengua és pitjor del que ens pensàvem”, ha dit. En aquesta línia ha apuntat directament que els poders de l’Estat “entenen la diversitat com un atac, però no ho aconseguiran”, perquè “la fractura social a Catalunya no va d’identitat; és entre els que poden arribar a final de mes i els que no hi poden arribar”.

Després del parlament de Cuixart, s’ha celebrat la sessió plenària a càrrec de Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, on també s’ha parlat sobre la situació de la llengua en el seu ús social i en la vida pública. Posteriorment s’han fet diverses sessions de treball sobre diferents aspectes interns de l’entitat i del seu pla de treball.

Comentaris

  Català Novembre 06, 2021 | 13:57
  Ja s'ha desfet. Als polítics no els interessava la independència.
  Català Novembre 06, 2021 | 13:57
  Ja s'ha desfet. Als polítics no els interessava la independència.
  fat boy Novembre 06, 2021 | 15:00
  Quina colla de pallassos i bandarres.
  Luisnomeacuerdo Novembre 06, 2021 | 19:16
  El caracuervo picoteando el tarro a los fascistas independentistas de odium.

Nou comentari