Cuixart demana al PSOE que deixi “d’alinear-se” amb l’extrema dreta

El líder d'Òmnium subratlla el "gran consens de país" que hi ha a l'entorn de l'amnistia

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al PSOE que deixi “d’alinear-se” amb la dreta i l’extrema dreta per “impedir el debat democràtic”. Cuixart, que compleix nou anys de presó al centre penitenciar de Lledoners pels fets de l’1-O, ha advertit al partit socialista que, si no ho fa, “acabarà pagant molt cara la seva irresponsabilitat“. Cuixart ho diu dies després que hagi arribat al Congrés dels Diputats la proposta de llei d’amnistia presentada pels partits independentistes, tot subratllant el “gran consens de país” que hi ha l’entorn d’aquesta opció “com a única eina vàlida que abraça el conjunt dels represaliats”. Cuixart ha instat el PSOE a afrontar el debat sobre la llei a la cambra baixa espanyola i a desmarcar-se dels postulats del PP, Cs i Vox. “Tard o d’hora també ells en seran víctimes“, ha advertit. 

“Davant la repressió, la retallada de drets i la socialització de la intolerància i el feixisme, cal tornar als carrers dels Països Catalans, units en la diversitat”, ha proclamat Cuixart, i ha demanat que no es criminalitzi el jovent “que protesta perquè no es resigna“. D’altra banda, el president d’Òmnium Cultural ha reclamat “un govern de la Generalitat fort i una societat civil exigent, que situïn la cultura, la cohesió social i l’autodeterminació al centre de les prioritats”. En aquest sentit ha manifestat: “Busquen dividir-nos i que tinguem por, i no podem caure constantment en aquest parany”.

El màxim dirigent de l’entitat cultural ha recordat també que “el front antirepressiu i la lluita per la República són totalment complementaris”, alhora que ha advertit que “els poders de l’Estat mantenen la repressió” perquè “volen que renunciem a pensar com pensem i a la nostra voluntat de ser”. També ha remarcat que “lluny de cap penediment, l’única resposta possible és la perseverança“.

Finalment, des de la presó de Lledoners i deu dies després de la revocació del tercer grau penitenciari, el president d’Òmnium ha considerat “més evident que mai” que “no hi ha via judicial a l’Estat per a la resolució democràtica del conflicte polític“. Per això ha afirmat que “els presos polítics i exiliats només trobarem justícia als Tribunals europeus. És allà també on acusarem l’Estat espanyol de vulnerar l’exercici de drets fonamentals”.

Comentaris

  Ramon 20/03/2021 3:11 pm
  El que cal és que ERC deixi d'alinear-se amb l'esquerra espanyola. Però això és impossible. Ho tenen en l'ADN des de 1931.
  Doctor Strangelove 20/03/2021 12:25 pm
  Quan no tens ni el batxillerat passen aquestes coses. En fi, Doc.
  Anònim 20/03/2021 12:23 pm
  Cuixart,eso lo pides cuando vosotros dejéis de ser igual que la extrema derecha.
  Pepe 20/03/2021 12:19 pm
  Cuixart demana al PSOE que deixi “d’alinear-se” amb l’extrema dreta. Com si no fossin el mateix!
  Pep 20/03/2021 10:18 am
  Amigo mío, deja de caerte del guindo. Ellos son la extrema derecha!!!
  Chordi Cuichart mejora sus chistes 20/03/2021 9:57 am
  ¿Qué entenderá este demente por "alinearse con la derecha"?. La derecha también es Chordi Cuichart y Omnium y, por supuesto, JxCat y no están alineados con el PSOE.
  Extrema Dreta, xenofobias Siglo XXI 20/03/2021 9:48 am
  VOX: “No es Justo que Un “MENA” cobre más dinero que un Español que se le ha acabado el paro”. El INDEPENDENTISMO Xenófobo dice: Queremos irnos de España para tener los recursos solo para nosotros” VOX: “ queremos para la Islamización de las calles de Catalunya” INDEPENDENTISMO Xenófobo: “ Queremos echar a todos los Colonos Ñ de nuestra “Terra”” TRUMP: “ no es americano aquel solamente por el hecho de nacer en América” INDEPENDENTISMO Xenófobo: “ el que ha nacido en Catalunya y habla castellano es un Colono, no es un verdadero catalán, es un Ñ.
  609
  434
  Respon
  Català 20/03/2021 9:46 am
  Benvolgut, admiro la vostra tenacitat, la vostra presència d'ànim. Però tot serà inútil. Jo, l'any 1979, en haver estat aprovats la constitució espanyola i el malaurat estatut de Catalunya, vaig llençar la tovallola. Despès del referèdum d' Arenys de Munt, vaig tornar a l'activisme, amb els resultats desencoratjadors d'avui. Ja ho deixo còrrer. I ara si que definitivament
  20
  13
  Respon

Nou comentari