El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Convergència refreda l’aposta d’una coalició CiU-PSC
  • CA

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha refredat l’aposta per la sociovergència de Josep Antoni Duran i Lleida, immediatament després d’acabar el discurs de clausura del congrés d’Unió.

Sense esperar ni un dia per fer balanç del conclave dels seus socis de federació, Puig ha reaccionat amb cautela. “Jo he volgut entendre que Duran i Unió aposten perquè, en els grans temes de país poden i han d’haver grans acords entre CiU i el PSC”, ha assenyalat.

Per Puig, “les coalicions de govern i pactes postelectorals ens els marcarà la ciutadania i d’això parlarem després de les pròximes eleccions”. Així mateix, no s’ha mostrat inquiet pel rebuig d’Unió a incorporar-se a la Casa Gran del Catalanisme.

“Estic convençut que, amb els matisos que es vulgui al voltant de Casa Gran, del ‘pal de paller’, en definitiva, del gran centre nacionalista, CDC i Unió tenen molt camí per córrer junts, cadascun marcant el seu perfil, un perfil més de centre-dreta i un altre perfil més de centre nacionalista”, ha afirmat.

Puig ha argumentat que s’ha d’entendre que Unió “vulgui remarcar el seu perfil propi”. “Entenem que vulguin mantenir la seva pròpia personalitat dins d’aquesta gran aposta que és CiU”, ha afegit.

Tampoc s’ha immutat perquè la ponència política aprovada al congrés d’Unió s’obri a revisar “tot” el pacte de federació entre CDC i Unió. “Ens sembla molt bé. Tot allò que serveixi per millorar, corregir, perfeccionar i en definitiva per fer encara més fort i eficaç CiU serà positiu”, ha matisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa