El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una consulta de Primàries resol retirar el Govern de causes contra l’independentisme
  • CA

El 96% dels vots en la primera consulta als electors de Primàries Barcelona han expressat que la Generalitat ha de retirar-se com a acusació particular en els casos que afecti a activistes independentistes, segons han informat a través d’un comunicat. En aquesta primera consulta hi han participat gairebé 700 electors, dels quals 655 han votat que “sí”, 20 que “no” i 9 que han demanat “retirar la pregunta”.

Amb aquesta pregunta Primàries Catalunya-Barcelona ha encetat el mecanisme de consultes obertes, que segons els seus promotors vol demostrar que “una nova manera de fer política” és possible i en què la participació, la igualtat i la transparència” són fonamentals “per fer efectiva l’opció majoritària i guanyadora de la independència”.

L’organització Primàries Catalunya —que es presentarà a les eleccions al Parlament— celebrarà al juliol un nova assemblea en la qual pretén debatre i votar diferents propostes que han rebut per part dels electors. Primàries assegura voler portar a les institucions “la lluita independentista democràtica i transversal del carrer i d’aplicar el mandat” de l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa