El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns se situen en l’esmena a la totalitat dels pressupostos
  • CA

Els comuns han anunciat aquest dilluns que, a dia d’avui, se situen en presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ho ha explicat quan falta només una setmana perquè el Parlament celebri el debat a la totalitat dels pressupostos. Ha instat l’executiu de Pere Aragonès, però, a “sortir de la seva zona de confort” i deixar de banda la CUP per començar a negociar amb ells.

Això no va d’independentistes o no independentistes, sinó de construir un front de la recuperació“, ha expressat Mena, que ha indicat que el seu grup decidirà la seva posició “independentment del que faci la CUP”. Segons Mena, el Govern té “l’oportunitat” de no quedar-se només en la majoria de la investidura i ampliar-la a més formacions de la cambra catalana. Així doncs, ha lamentat que el Govern hagi “tirat pel dret” i de moment no hagi segut a negociar amb cap força política que no sigui la CUP per tirar endavant els pressupostos.

Així mateix, Mena ha opinat que els comptes presentats pel Govern són “poc ambiciosos” i “molt millorables“. No obstant, sí que ha reconegut que són “expansius”, però ha dit que ho són “gràcies als fons europeus i als pressupostos generals de l’Estat”. Ha demanat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “s’atreveixi a sortir de la zona de confort” i comenci a “negociar també amb En Comú Podem”.

La intenció dels comuns és poder parlar amb el Govern sobre el ferrocarril, sobre la salut pública, sobre el dentista públic i sobre la llei de barris verds. És per això que reclamen “una trucada per part de l’executiu” per tal de seure a la taula i “negociar aspectes que segur que poden millorar els comptes“. Mena ha deslligat la posició dels comuns del que puguin fer els anticapitalistes, que aquest dilluns voten la posició del grup parlamentari després de tres dies d’assemblees.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a novembre 15, 2021 | 13:26
    Comun's,crostadrégimen78 novembre 15, 2021 | 13:26
    Comun's són nacionalistas españolistas franquistas. Nada nuevo a cara al sol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa