El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comencen les primàries de Primàries Catalunya
  • CA

El moviment Primàries Catalunya ha donat aquest dissabte el tret de sortida al procés de votació –obert a tota la ciutadania– que ha de servir per decidir quins dels 198 candidats acabaran a la llista que es presentarà a les eleccions del 14-F, així com l’ordre que seguiran. La plataforma octubrista explica en un vídeo penjat a les xarxes el procediment de les seves primàries, que funcionaran a través del vot telemàtic i es realitzaran en dues voltes. De cara a les primàries, durant les últimes setmanes la plataforma ha realitzat entrevistes a un centenar de candidats i ha organitzat 28 debats telemàtics de nivell comarcal. 

La primera votació, que ha començat aquest dissabte i durarà fins dijous 3 de desembre, és d’àmbit comarcal i els electors podran votar-hi fins a un 20% dels candidats que es presentin a la seva comarca. D’aquesta votació en sortiran els 135 candidats que ocuparan la llista. Passaran a la segona volta els 21 candidats més votats a Barcelona i els 64 més votats a les altres tres circumscripcions, que es repartiran en funció del nombre de vots i del pes demogràfic de cada comarca aplicant el mètode electoral Sainte-Laguë. 

La segona volta, que es farà del diumenge 20 al dijous 24 de desembre, servirà per triar l’ordre de la llista electoral de cada demarcació provincial. En aquesta votació, els electors atorgaran 3 punts al seu candidat preferit, 2 punts al segon i 1 punt al tercer. La llista que resulti, sempre i quan respecti els criteris de paritat, serà la que es presentarà a les eleccions del 14-F. 

Primàries Catalunya es defineix com “un moviment democràtic, transversal i descentralitzat” que té dos objectius principals: “L’aplicació del mandat del Primer d’Octubre” i la “regeneració del sistema polític català”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa