Comença el trasllat de Turull, Rull i Forn a Catalunya

Els portaran a la presó de Lledoners, igual que Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart

 

La Guàrdia Civil ja ha iniciat aquesta tarda el trasllat a Catalunya dels consellers de la Generalitat Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. Segons ha pogut saber El Món, aquesta tarda tots tres han estat conduïts al mòdul d’ingressos per abandonar Estremera i dirigir-se cap a Valdemoro. 

 

El trasllat seguirà el mateix protocol de conducció ordinària que es va aplicar la setmana passada amb els altres quatre presos polítics, han informat a fonts penitenciàries. Els agents de la Uprose, la unitat dedicada als trasllats, agruparan els tres líders independentistes que encara continuen a Madrid. Així faran nit a Saragossa. Des de la presó de Valdemoro, el centre penitenciari que centralitza la majoria de les conduccions per tenir mòduls especials dissenyats per aquesta finalitat, seran traslladats fins al de Lledoners.

En ser una conducció ordinària, Turull, Rull i Forn tenen previst fer escala d’una nit a la presó saragossana de Zuera abans de prosseguir el viatge sota custòdia policial fins a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, la mateixa en la qual van ingressar Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

 

Dimarts passat, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va donar el seu vistiplau a les peticions de Forn, Rull i Turull, ja que, a diferència dels altres sis presos, no havien demanat formalment el seu trasllat. El magistrat va reiterar que és Institucions Penitenciàries qui ha de decidir sobre el possible acostament dels processaments en situació de presó provisional.

A més de la presó de Lledoners, dues preses més, Dolors Bassa i Carme Forcadell, també han estat traslladades des de la presó d’Alcalá-Meco a Madrid a la de Figueres (Girona), si escau en una conducció especial i directa i amb una breu parada -sense pernoctar- a la presó aragonesa de Zuera.

 

Aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut a La Moncloa al de la Generalitat, Quim Torra, que ja ha visitat els sis primers polítics presos traslladats a Catalunya. En tenir transferides les competències, d’ara endavant seran els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia els qui vetllin per la situació a la presó dels líders del procés.

Nou comentari