Ciuró defensa que aplicar el toc de queda era “més que raonat”

La consellera de Justícia diu que la mesura no s'aplica per "limitar drets fonamentals" sinó "garantir la salut pública"

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha afirmat que el motiu del Govern per demanar una nova pròrroga del toc de queda i rebaixar la incidència per aplicar-lo era “més que raonat”. “En cap cas la prioritat és limitar drets fonamentals, en absolut. La prioritat és garantir la salut pública i aturar la propagació de la pandèmia per recuperar al final l’activitat econòmica, social i cultural”, ha defensat Ciuró a Catalunya Ràdio sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que tomba el toc de queda en la majoria de municipis. La consellera ha assenyalat que a Catalunya fa molts anys que es controla el ‘botellón‘ i que té els “recursos necessaris” per fer-ho, però que ara s’hi suma la pandèmia.

La resolució del TSJC, que no autoritza prorrogar el toc de queda en la majoria de municipis on el Govern demanava aplicar la mesura, sosté que el toc de queda proposat per l’executiu català no es justifica per “raons sanitàries” sinó per motius de “seguretat i ordre públic”, que han de ser atesos d’una forma diferent.

Comentaris

  Potser que entenguin que tot dret públic ha de ser una extensió de drets individuals sense sacrificar-ne cap 20/08/2021 12:45 pm
  La mesura no s'aplica per "limitar drets fonamentals" ??? Quin coeficient té aquesta senyora per dir això, perquè només faltaria que aquest fos el motiu, no? Una altra cosa és que aquests talibans que tenim per governants creguin que la "salut pública" pot ser un motiu per carregar-se drets fonamentals, igual que als EEUU la seguretat pública ha estat l'excusa per crear un sistema de vigilància global que ha vulnerat tots els drets a la privacitat. I és que quan algú comença a defensar que qualsevol interès que es pugui definir com a "públic" és motiu per vulnerar els drets individuals el que acaba convertint-se en públic és la pèrdua de drets i el totalitarisme imperant en mans dels que sempre trobaran justificacions per controlar la població i imposar-li comportaments i limitacions a plaer.
  TSJC tribunalet de jutges poc preparats per estar a Madrid, TC, AN, TC 20/08/2021 1:20 pm
  Drogar.se i emborratxar.se es un DRET FONAMENTAL, Aviat contaminar a un altre de Covid sera un dret constitucional, mentre el contaminat no sigui el,Barrientos, el suspes a Madrid per poc preparat i ara rabios aqui
  Gonzalo 20/08/2021 2:01 pm
  Sino saben controlar los botellones, que aprendan a hacerlo. Pero no pueden ni deben limitar derechos fundamentales del resto de ciudadanos.

Nou comentari