El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU diu que l’actitud de Saura evidencia la feblesa de Montilla
  • CA

CiU ha tornat a carregar contra el líder d’Iniciativa i titular d’Interior, Joan Saura, per la participació de dissabte passat a la manifestació Aturem la massacre a Gaza.

“Ara pertoca preguntar a Montilla si continua fent confiança en a Saura”, ha dit el portaveu de la federació nacionalista al Parlament, Oriol Pujol, durant una roda de premsa.

A parer seu, el president de la Generalitat “ha fet ostentació de la seva fermesa però la dinàmica del conseller posa en evidència la feblesa” del mandatari català.

Així mateix, Pujol ha defensat que el comportament del conseller “no és acceptable” i “és del tot reprovable”, malgrat considerar més greu la justificació que Saura va fer ahir.

El titular d’Interior va assegurar que va assistir a l’acte “per imperatiu ètic” a favor de la pau i va descriure l’aparició d’un manifestat encaputxat amb una pistola com una “performance”.

Pujol creu que Saura “ha donat proves en diverses ocasions de la seva ineptitud pel càrrec que ocupa” i ha recordat durant una roda de premsa que CiU “ha demanat el seu cessament en vàries ocasions”.

El Govern, amb el titular d’Interior

En canvi, els socis de Govern han donat suport a Saura. El PSC respecte la “decisió personal” del titular d’Interior i Esquerra veu “legítim” l’assistència a la manifestació contra els bombardejos a la franja de Gaza.

La federació nacionalista ha reiterat les crítiques al conseller el mateix dia que Iniciativa ha deunicat un “assetjament polític i mediàtic” sense precedents contra el grup parlamentari ecosocialista i contra Saura.

CiU prepara una bateria de preguntes demanarà explicacions en el ple de la setmana vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa