CCOO i UGT reclamen “coherència” al Congrés dels Diputats per tramitar la reforma de les pensions

Els sindicats veuen l'aprovació de la norma com un "pas més" per recuperar la concertació social

CCOO i UGT han reclamat “coherència” al Congrés dels Diputats per tramitar la reforma de les pensions. L’aprovació del decret llei per part del Consell de Ministres aquest dimarts és el pas previ per traslladar el text a la Cambra. Els sindicats han assegurat que la norma desenvolupa “bona part” de les recomanacions aprovades per la majoria dels diputats el novembre de 2020 i ha reclamat “coherència” a l’hora de debatre sobre la norma.

Els sindicats consideren l’aprovació de la reforma de les pensions com un “pas important”, però han reclamat un nou acord que abordi els assumptes “pendents” i garanteixi la millora i sostenibilitat de les pensions en el marc d’un ampli consens polític i social. Els sindicats han demanat un nou pacte sobre qüestions “pendents”, com l’increment de les pensions mínimes i de les bases màximes de cotització, així com una definició “adequada i no restrictiva” del nou Mecanisme d’Equitat Intergeneracional.

El text aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres ha estat consensuat precisament amb els sindicats, així com amb les patronals CEOE i CEPYME. La norma lliga la revaloració de les pensions a l’Índex de Preus al Consum (IPC) i incorpora incentius per allargar l’edat de jubilació i reforçar l’estructura d’ingressos a la Seguretat Social.

Els sindicats han destacat la importància de l’acord. “Deroga la reforma de les pensions de 2013, garanteix el poder adquisitiu de totes les pensions de Seguretat Social i classes passives i aposta per una millora en la gestió, al mateix temps que estableix importants compromisos de finançament pressupostari de Seguretat Social”, sostenen.

Nou comentari