CCOO i UGT aposten per un acord d’estabilitat d’esquerres

 

Els líders de CCOO, Javier Pacheco, i de la UGT, Camil Ros, aposten per un acord d’estabilitat d’esquerres després del 28-A i avisen al PSOE i als partits d’esquerres que “ja no tenen excuses” per a una reforma laboral després dels resultats de diumenge. En una entrevista als dos líders sindicals a Catalunya Ràdio amb motiu del Primer de Maig, Pacheco ha alertat en referència a un acord entre PSOE i Cs que “no es tracta de posar cordons sanitaris sinó de no posar una soga al coll als treballadors”. I és que, segons els representants sindicals, Sánchez ha de decidir si tria la voluntat de la gent a les urnes o aposta per més beneficis empresarials.

 

Ros ha defensat que els ciutadans han votat per evitar el “trifachito” però ha avisat que no és un “vot gratuït”. “La millor manera de combatre l’extrema dreta és amb més drets”, ha afirmat per després instar el govern de Sánchez a constituir la mesa del diàleg social i portar les mesures per reformar el mercat laboral al Consell de Ministres. Pacheco ha afegit que els sindicats no demanen unes normes que estiguin a favor dels treballadors, sinó que es conformen amb la “neutralitat”, ja que considera que l’actual legislació laboral beneficia els empresaris. Precisament per aquest motiu, els dos representants sindicals han assenyalat que en els darrers mesos ha augmentat la presentació d’ERO perquè “veuen que es pot acabar”.

 

  

Preguntats per si aposten per un govern de coalició amb la incorporació de Podem, Ros no ha volgut entrar a valorar quina ha de ser la fórmula de govern però ha assenyalat que l’estabilitat està en les esquerres. I ha recordat que les esquerres han apostat de manera unànime pel diàleg. Tots dos han considerat que el resultat del 28-A és una aposta pel diàleg amb Catalunya i han demanat un marc de negociació per recuperar la normalitat política i institucional “sense condicions però amb contingut”.

 

Nou comentari