El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CatECP demana al PSOE que emplaci la Fiscalia a rebaixar les acusacions
  • CA

 

La portaveu parlamentària de CatECP, Elisenda Alamany, ha assegurat aquest dimarts que el seu grup posarà dues premisses sobre la taula per resoldre la proposta de suspensió dels diputats empresonats per part del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena: que les majories parlamentàries no es vegin “vulnerades” i que la decisió que es prengui “no sigui simbòlica, sinó efectiva, ni provoqui més costos ni mals majors a la cambra”. En roda de premsa al Parlament, Alamany no ha volgut decantar-se per cap de les solucions proposades per l’informe jurídic dels lletrats, però diu que admetran qualsevol solució que respecti aquestes dues condicions.

Alamany considera que la proposta de Llarena provoca la “enèsima incertesa” al Parlament, una “situació sense precedents a la qual no s’hauria d’haver arribat. Segons ella, una solució per acabar amb aquesta situació seria que el govern espanyol del PSOE “faci els deures”, “faci el primer pas polític” i “emplaci la nova fiscal general de l’estat a retirar unes acusacions que no se sostenen” i, així, “acabar amb la judicialització de la política”. “Si vol realment fer un punt i a part del que s’ha viscut amb el PP, en la nova etapa no valen només gestos amb Catalunya, calen solucions de fons i la primera solució és que es facin gestos polítics”, ha conclòs.

 

Sobre la possibilitat de substituir temporalment els diputats suspesos, Alamany no s’ha volgut pronunciar específicament, així com tampoc sobre la possibilitat que puguin seguir cobrant el sou, ja que “no es pot donar per bona la suspensió automàtica”, perquè no consideren que hi hagués violència l’1-O i per tant delicte de rebel·lió, i per tant “els seus drets continuen vigents”. De fet, Alamany creu que el fet que Pablo Llarena proposi alternatives a la suspensió, fa “sospitar”.

 

En conclusió, la portaveu dels ‘comuns’ diu que volen que “allò que va votar la gent tingui expressió al Parlament i continuï així, no es poden vulnerar les majories, ens agradin més o menys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa