La ministra d’Educació demana complir la sentència del castellà

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha afirmat aquest dijous que la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) avalada pel Tribunal Suprem sobre fer el 25% de les classes en castellà a Catalunya és “d’obligat compliment“. “Davant una sentència ferma no hi té cabuda el debat; és d’obligat compliment per part de qualsevol administració pública, i sigui la Generalitat o qualsevol ciutadà estem obligats al compliment de sentències fermes”, ha afirmat la ministra dels dels passadissos del Congrés dels Diputats, on també ha assegurat que donarà “totes les explicacions sobre aquesta qüestió” que se li sol·liciti a la cambra baixa. Aquesta ha estat la resposta d’Alegría quan se li ha preguntat si el seu ministeri faria complir la sentència del Suprem o si entén que ara tot està en mans de TSJC.

Aquest mateix dimecres, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va advertir al govern espanyol que té “l’obligació” de defensar el compliment de la sentència del TSJC, i va assegurar que si la Moncloa no garanteix que a Catalunya es compleix aquesta sentència, estarà “prevaricant“. Casado també va oferir al govern espanyol els seus senadors per aplicar “un 155 a l’àmbit educatiu” a Catalunya. El líder popular va demanar a l’executiu de Pedro Sánchez que deixi de dependre d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, i va assenyalar que si la Generalitat es declara “en rebel·lió” per aquesta qüestió, el president espanyol ha de fer “tot el que tingui al seu abast“, incloent l’aplicació del 155. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va avalar aquesta idea i es va situar al costat de Casado.

Per ara, els únics pronunciaments que hi havia hagut sobre aquesta qüestió per part de la Moncloa havien arribat per part de les ministres de Justícia i de Política Territorial, Pilar Llop i Isabel Rodríguez. Van assegurar que la sentència s’havia d’executar perquè “és ferma”, però assenyalaven que la qüestió estava en mans del TSJC.

Comentaris

  Terrorisme juridic Novembre 25, 2021 | 13:15
  Crec que vol dir, "davant una sentència ferma per a un grup de jutges d'extrema dreta i supremacistes espanyols". Mentre el català es parli a espanya és un idioma espanyol. Qualsevol jutge, sentència o llei que vagi en contra aquesta realitat i no doni al patrimoni espanyol el suport que necessita està sent profundament antiespanyol, traïdor i criminal. Aquests jutges se'ls hauria de posar a la presó son igual de perillosos que ETA o qualsevol altre organització terrorista.
  MHP Novembre 25, 2021 | 13:49
  Evident, les senténcies estan per cumplir-les, no se on vejeu la noticia.
  Gonzalo Novembre 25, 2021 | 13:52
  Toda la razón. Las sentencias se cumplen. No se debaten.
   Parsley Novembre 26, 2021 | 05:42
   Las europeas también, o solo las de tu conveniencia?
    Gonzalo Novembre 26, 2021 | 09:31
    Por supuesto que se deben de cumplir. Y si no se cumplen, ya está los mecanismos para sancionar económicamente.
   Valeri Novembre 26, 2021 | 11:39
   Quan la sentencia ve d'un tribunal extranger, no s'ha de copmplir. Independencia ja.
  Guillem Ben-Aviat Novembre 25, 2021 | 14:46
  Que no pateixi la ministra que els bufons que el virrei Junqueras ha posat a la Generalitat "de Vichy" compliran amb escreix tot allò que el poder colonial els mani
  ese Novembre 25, 2021 | 16:38
  que asco de pais tine 4 lenguas i siempre las menosprecia porque no obligais a los andaluzes a hablar bien el español ? a ellos no los denunciais i os lo escribe uno que sabe hablar i leer español i lo que no sabe es escribir bien el catalan porque vuestra mierda de ideologia no lo permitio a eso que teneis que decir eh... sois unos cazurros no amais ni las cosas de vuetro pais que solo vale para pedir dinero i a ver quien es el que menos trabaja i encima ahora os quejais de lo que hacen a los que decian a por ellos cuando os pegan a vosotros es que sois terroristas no se queman neumaticos por hacer huelga.
   Gonzalo Novembre 26, 2021 | 11:16
   Voy a ser benévolo y no te voy a llamar analfabeto. Voy a suponer que se te ha roto la tecla "Y", y que no te funciona. Que nivel, Maribel.
  Tano Novembre 25, 2021 | 17:11
  Aquesta ministre d'educació no te res al cap. Que pebrots sabrà aquesta dona de les escoles catalanes?. La qüestió tocar els pebrots a Catalunya.
  uno que vive en Tabarnia Novembre 25, 2021 | 18:28
  BRAVO, BRAVOOOOO, tot el liceu en ple aplaudin el comunicat de la "Sra" menistra de ¿educacio? que la sentencia del tribunal consti es te que cumplir, res, quants segons han passat desde que els tontos de ERC i Pedecat han aprobat els presupostos?............ Rufi, que dius ara, t,has quedat amb el cul al aire, Junqui, Nan! pessi de la Gene (titelleta) que dius ara? res.... el martir Junqui i el escolanet Rufi, son els millors del mon, el Pessi no conta, res os posseu les alforjes plenes de garrofes hi ha donar voltes al moli, avans al tontos de la classe els possaven de cara a la paret i orelles de burro voteu ERC i PDCAT, mirant el futur P.D. hi ha una dita castellana que diu, mas sabe el diablo por viejo que por diablo, TOLON TOLON
  Ricard Novembre 25, 2021 | 18:38
  Jo us demano que marxeu de Catalunya, castellanistes ocupants.
  jul Novembre 25, 2021 | 19:44
  Esquerrrrrrrrraaaaa neu a pasta fang. I os vaixeu els pantalons per que os donin per c l.
  Gonzalo Novembre 25, 2021 | 20:04
  Ley de inmersión lingüística. Artículo 14. Punto 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari.
   Parsley Novembre 26, 2021 | 05:53
   El nivel de lengua castellana de los alumnos de Catalunya se sitúa en la media de España. La evaluación general de diagnóstico que el Ministerio de Educación realiza a los alumnos de 4.º de primaria y de 2.º de ESO indica que el dominio del castellano por comunidades autónomas es similar, si bien unos sistemas educativos brillan más que otros. Estas pruebas miden las competencias en lengua castellana, matemáticas, ciencias y sociales de los estudiantes de toda España, tal como exige la ley orgánica de Educación. El año pasado se hizo pública la primera de ellas. Entonces se examinó a los alumnos de 4.º de primaria. La puntuación media de España en la prueba de castellano fue de 500 puntos –los resultados se expresan en una escala continua en la que la media equivale a 500 puntos, un índice que no es equiparable a las calificaciones que van del 0 al 10 y que sigue el sistema del informe PISA–. Los alumnos de 10 años catalanes alcanzaban los 502 puntos. En un ranking de comunidades autónomas, Catalunya ocupa el noveno puesto en dominio del castellano. La comunidad con la puntuación más alta es Asturias, con 534 puntos. Le siguen Castilla y León, La Rioja, Madrid, Aragón, Navarra, Cantabria y Castilla-La Mancha. Por debajo de Catalunya quedan Andalucía, Murcia, País Vasco, Extremadura, Comunidad Valenciana, Galicia, Canarias y Baleares (470 puntos).
    Gonzalo Novembre 26, 2021 | 09:34
    Enlace, que suena a inventódromo.
  Pita Novembre 26, 2021 | 03:04
  Puta espanya i puto psoe feixista dels gal
  valeri Novembre 26, 2021 | 11:41
  Es la ministra mes incompetent de tota la trista historia d'espanya. Independencia ja.
  Boletaire Novembre 26, 2021 | 12:31
  Gonzalo, tu ja vas neixer així o t'hi has anat tornant?
   Gonzalo Novembre 26, 2021 | 15:18
   Y lo vuestro que fue? Un golpe al caeros de la cuna, o que vuestros padres, que eran hermanos, os arreaban duro en la cabeza?
  Ningú respecta qui no es fa respectar Novembre 26, 2021 | 12:34
  Els rucs que per respondre els espanyolistes, precisament sobre el genocidi lingüístic espanyol, escriuen els comentaris en llengua colonial, són tan imbècils que costa de creure que existeixin

Nou comentari