El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casals i Pascal es retiren i entren Buch, Nogueras i Calvet per la direcció unitària
  • CA

 

Negociació in extremis. Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei i líder espiritual de la revolta dels crítics es retira de la lluita per estar a la direcció del PDeCAT. I Marta Pascal ho hauria anunciat segons més tard en una reunió celebrada a la planta zero del Palau de Congressos on s’ha mostrat disposada a cedir perquè no vol ser en aquesta direcció.

 

 Segons ha pogut saber El Món, la possibilitat d’una candidatura de consens ha facilitat la seva retirada en pro de la unitat i el consens del partit. Del seu entorn entrarien Miquel Buch, Damià Calvet i Míriam Nogueras. Així ni Casals ni Pascal mantenen el pols fins al final en integrar-se en una llista de consens.

 

“Estic aquí perquè em creia els canvis, perquè vull defensar el projecte i no per estar a la direcció ni per la cadira”, ha assegurat Casals als seus companys de viatge en aquests mesos de treball per forçar el congrés que està vivint el PDeCAT. Casals d’aquesta manera surt de les travesses després de picar pedra durant mesos per bastir una alternativa a l’actual direcció que espongés el partit i l’obrís a la nova situació política i al lideratge de Carles Puigdemont. Pascal s’ha vist obligada per la manca de suports. 

 

De fet, la decisió coincideix en els canvis produits per les reunions de darrera hora que podrien acabar en breu amb una llista de consens, amb roda de premsa inclosa, on hi hauria noms, a més de David Bonvehí i Míriam Nogueras, elsconsellers Damià Calvet, Miquel Buch, Violant Cervera, Maria Senserrich, Marc Castells, Ferran Bel o Ferran Falcó en una executiva de 24 membres que ara s’està tancant l’organigrama. La idea base és una presidència executiva amb tots els atributs i després una sola vicepresidencia i entre 15 i 25 membres. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa