El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado veu Illa com “el capità del Costa Concòrdia”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha comparat el candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, amb el capità del Costa Concòridia, Francesco Schettino, el vaixell que va naufragar a la costa italiana el 2012 amb una trentena morts: “Ha fugit del vaixell en plena tempesta”. Schettino va ser condemnat per provocar l’accident i abandonar la nau i el president popular creu que, en la mateixa línia, l’exministre ha desatès la gestió de la sanitat en plena pandèmia per fer campanya. Per contra, Casado situa el candidat del PPC, Alejandro Fernández, com la “vacuna real” contra l’independentisme i recorda que el PSC governa amb partits independentistes a desenes d’ajuntaments i administracions supramunicipals com la Diputació de Barcelona.Casado, que en tres dies de campanya electoral ja ha estat dos cops a Catalunya fent costat al seu candidat, Alejandro Fernández, ha endurit el to de les crítiques contra els socialistes. Sobre Illa li retreu que hagi abandonat el Ministeri en el moment més idoni: “Li vam dir que es posés al capdavant del vaixell o abandones el més aviat possible, però no ara en campanya”.

Segons el president popular, un relleu d’Illa a temps hagués evitat l’impacte de la tercera onada i l’actual campanya “fallida” de vacunació. Casado assegura que amb el ritme actual de vacunació es trigarien quatre anys a immunitzar la població i es perdrien les esperances de molts sectors econòmics.

A més, el líder popular també ha retret a l’exministre socialista que en l’inici de la pandèmia ocultés “deliberadament” el problema: “Deia que tot anava bé i no deixava prendre mesures a les autonomies”. Casado recorda que ara aquells “casos aïllats” s’han convertit en “2,7 milions de contagiats i 90.000 morts que no es dignen a reconèixer”.

En clau estatal, el president del PP ha recordat també la gestió dels ERO d’Andalusia, l’enfonsament del PIB espanyol o la política de retallades, en un acte que ha comptat amb la participació telemàtica de diversos alcaldes d’Espanya que han posat en valor la seva gestió al capdavant de les ciutats.

Pablo Casado també ha reaccionat a les declaracions d’aquest dissabte de Pedro Sánchez en un míting a Tarragona, on demanava passar pàgina del govern independentista. “Te raó, del seu. Perquè són els seu socis”, ha etzibat Casado. El president popular recorda que els partits independentistes “van fer president” Sánchez i li han votat els pressupostos.

El president del PP també ha recordat els innumerables pactes entre el PSC i l’independentisme en ajuntaments o la Diputació de Barcelona. “S’han aliat a Badalona i Castelldefels perquè no governés el PP”, ha recordat. “Ara no pot ser part de la solució qui és part del problema i Sánchez i Illa son aliats del procés”, afegeix.

Casado adverteix que sense un PPC fort els socialistes i independentistes “ho tornaran a fer” a avisa els votants constitucionalistes que el Partit Popular és l’única “vacuna real” contra el ‘procés’. “No es pot tornar a cometre el mateix error”, diu Casado, que anima els ciutadans a anar a votar perquè és , diu, “tant segur com anar a comprar el pa”.

També ha parlat de l’entesa entre socialisme i independentisme l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que ha instat Salvador Illa a “treure els independentistes” de l govern de la Diputació de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a gener 31, 2021 | 17:05
    RAMON A gener 31, 2021 | 17:05
    El capita de costa concordia son els vostres mercenaris que es vacunen abans que els sanitaris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa