El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado rebutja tornar a aplicar l’estat d’alarma si hi ha rebrots
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha rebutjat tornar a aplicar l’estat d’alarma si hi ha rebrots i ha plantejat pactar un “pla B jurídic” per fer front a aquesta possibilitat. Segons Casado, hi ha legislació suficient per afrontar-ho sense recórrer a un nou estat d’alarma i ha afirmat que la legislació sanitària en matèria de protecció civil i seguretat nacional ja permetria fer-ho. En cas que el govern espanyol considerés que cal modificar-les, el líder del PP s’ha obert a “col·laborar” en la modificació legislativa. Casado ha criticat les “batzegades” de Pedro Sánchez sobre la finalització de l’estat d’alarma i ha dit que patriotisme. “Nosaltres fa un mes que vam dir que hi ha pla B, Sánchez ha trigat un mes a reconèixer-ho”.

Casado ha dit que no pot apel·lar al patriotisme un govern espanyol que pacta amb ERC, JxCat o EH Bildu. “No sembla molt coherent”, ha dit. El líder del PP ha dit que el govern espanyol ha fet una “gestió clarament dolenta” de la crisi del coronavirus i ha lamentat que els acusin de “crispar”. En una intervenció aquest dilluns després de reunir-se amb alcaldes del PP amb motiu del primer aniversari de la constitució dels governs municipals, el president dels populars ha criticat que Sánchez està generant “incertesa” en els espanyols i “manca de confiança” a l’exterior.

També ha criticat que Sánchez hagi “rebutjat l’oferta de pactes” del PP. Ha insistit que demanaran una comissió d’investigació sobre aquesta gestió després de l’estat d’alarma. Sobre el pla per a la recuperació del sector automobilístic, Casado ha criticat que hagi trigat dos mesos a plantejar-lo i no hagi mencionat a la seva presentació el tancament de la fàbrica Nissan a Barcelona. “Ens preocupa que no sàpiga com afrontar aquest tipus de crisi”, ha dit.

Extensió dels ERTO

Casado ha defensat que s’allarguin els ERTO per a certs sectors fins a finals de l’any 2020 i que no sigui només fins al 30 de setembre, com planteja per ara el govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa