El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado diu que comparteix “principis, valors i una idea de partit clara” amb Cospedal
  • CA

 

El candidat a presidir el PP, Pablo Casado, que va quedar segon en les primàries celebrades aquest dijous per darrera Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que comparteix “principis, valors i una idea de partit clara” amb la secretària general i fins ahir també candidata María Dolores de Cospedal. En ser qüestionat per una possible aliança entre ambdós per enfrontar-se a Sáenz de Santamaría en el congrés que ha d’escollir nou líder per als populars, Casado també ha dit que l’exministra Defensa és una “companya i amiga” amb qui també comparteix “una idea del què necessita Espanya”. Casado ha afirmat que s’ha presentat per recuperar els 3 milions de votants que ha perdut el partit en els darrers anys i per encapçalar un “projecte nou i renovat” i ha defensat que la seva candidatura “és l’únic projecte en què tothom s’hi pot sentir integrat”.

 

“No s’ha de fer el mateix amb els mateixos”, ha subratllat el candidat, que ha afegit que ja va anunciar en la seva presentació que encapçala una candidatura que garanteix “unitat” i en què “tothom se senti còmode”. “No es parlarà de famílies ni corrents, ni del passat, només del futur”, ha continuat en declaracions als mitjans des de Madrid, on ha assistit a un fòrum sobre economia circular.

Així mateix, Casado ha revelat que ha parlat amb els quatre candidats que on van passat el tall i els ha convidat a afegir-se al seu projecte. “Vull que els afiliats que no han participat en aquest procés però se sentin identificats em facin arribar les seves propostes”, ha assenyalat el candidat a presidir el PP, que s’ha erigit com l’únic que encarna la renovació que, ha dit, demanda la militància.

 

D’altra banda, Casado ha confirmat que va parlar amb l’encara president de la formació, Mariano Rajoy, tot i que ha volgut revela el contingut de la conversa i només ha elogiat “l’actitud impecable” que manté en el procés intern d’elecció del nou líder del PP.

L’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáez de Santamaría es va imposar en les primàries d’aquest dijous amb 21.513 vots (36,95%), només 1.546 més que el seu perseguidor immediat, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, que en va obtenir 10.967 (34,30%). En tercer lloc, es va situar la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que s’ha quedat amb 15.090 vots (26%); seguit de José Manuel García-Margallo, que ha obtingut 680 vots, José Ramón García Hernández, amb 669 vots, i Elio Cabanes, amb 185.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa