Casado, a les Canàries: “Sánchez és responsable d’aquesta crisi per l’efecte crida”

El líder del PP es desplaça al moll d'Arguineguín i acusa l'executiu de convertir-lo "en un altre Lampedusa i Lesbos"

El president del PP, Pablo Casado, s’ha desplaçat aquest dissabte a l’illa de Gran Canària per denunciar la crisi migratòria. “Sánchez és el responsable d’aquest drama per l’efecte crida de la demagògia del PSOE amb l’Aquarius”, ha assegurat Casado des del moll d’Arguineguín. “I també de l’apel·lació de Podem de ‘papers per a tothom’ per a 600.000 immigrants que fan que les màfies posin rumb a aquesta porta d’entrada d’Espanya i d’Europa”, ha continuat el líder del PP, que ha acusat l’executiu espanyol de convertir les Canàries “en un altra Lampedusa i Lesbos”. “No poden fer servir l’arxipèlag com un tap migratori fruit de la seva incompetència”, ha recriminat Casado, que ha exigit la “repatriació immediata” dels immigrants.

“S’ha de complir amb la llei i repatriar amb celeritat a tots aquells que han arribat”, ha insistit el president del PP, que ha recordat que les arribades d’immigrants han pujat un 1.000% a les Canàries respecte l’any passat. “Aquesta situació és el tret de gràcia per al turisme i l’ocupació a l’arxipèlag canari. I Sánchez no fa res, com no va fer res amb la covid-19”, ha avisat Casado. “Que assumeixin les seves responsabilitats, es necessita lideratge, i Sánchez hauria de ser aquí. Hi ha sis ministeris implicats, i ningú pren decisions ni dona la cara”, ha etzibat el líder popular, que considera que Canàries travessa la pitjor crisi migratòria “des del 2006 amb el govern de Zapatero”. “Han passat de l’Open Arms a les devolucions en calent que tant criticaven”, ha carregat Casado.

“S’ha d’acabar amb la immigració il·legal amb repatriacions immediates, cooperació internacional seriosa –i sense desairar a un soci com el Marroc- i amb més mitjans econòmics, policials i tecnològics”, ha finalitzat el president del PP.

Nou comentari