El govern espanyol es desentén del conflicte entre l’Advocacia i Llarena

La ministra Isabel Rodríguez respon a les crítiques del PP dient que aquest afer s'ha de resoldre "a l'àmbit de la justícia" i no en el polític

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha sortit al pas de les crítiques rebudes aquesta setmana des de l’oposició, per part del PP i la resta de partits que consideren que Espanya ha perdut l’oportunitat d’extradir Carles Puigdemont, el president de la Generalitat a l’exili, demanada pel magistrat Pablo Llarena a causa de les contradiccions entre l’Advocacia de l’Estat i el Tribunal Suprem. La ministra ha descrit la situació com “una discrepància jurídica doctrinal”. No obstant això, la ministra considera que no és responsabilitat del Govern reconduir aquesta situació: “S’ha de resoldre a l’àmbit de la justícia i no en el de l’executiu“.

Isabel Rodríguez no ha volgut fer valoracions gaire detallades sobre la decisió del Tribunal d’Apel·lacions de Sàsser de no dur a terme l’extradició de Puigdemont. La portaveu de l’executiu espanyol ha expressat que el govern de Pedro Sánchez “respecta la Justícia, els tribunals italians, el tribunal europeu i la justícia espanyola quan es pronuncia sobre aquesta qüestió“.

La veu més crítica amb el govern espanyol ha estat la del líder del Partit Popular, Pablo Casado. El president del PP va assegurar dilluns en una entrevista a TVE que el Govern espanyol desitjava que no s’entregués Puigdemont a Espanya. Casado va qualificar l’executiu espanyol de ser “el govern més radical d’Europa” i d’estar “de braços plegats” mentre la justícia italiana no aprova l’extradició de Puigdemont. A més, considera que aquesta actitud és una estratègia de Pedro Sánchez: “Si entra a Espanya [Puigdemont] destrossa l’operació diàleg amb Catalunya i la legislatura“. Casado també va dir que si ell governa s’ocuparà que Puigdemont sigui extradit, sense especificar com s’ho pensa fer, tot i que sí que va assegurar que estava disposat a fer que el Suprem vagin país per país intentant-ho.

La portaveu del govern espanyol ha respost que les afirmacions de Casado “no sorprenen”. Isabel Rodríguez creu que el president del PP “no té projecte per a Espanya i ha perdut el sentit d’estat“. A més, Isabel Rodríguez ha volgut mostrar indiferència davant les afirmacions de Casado: “Ell que segueixi en aquesta fase de destrucció, que mentre ell predica el desmantellament de l’Estat del benestar, aquest govern seguirà treballant per construir una Espanya millor”.

Comentaris

  GAVANENC 05/10/2021 5:26 pm
  Es desentent del preu de la llum, es desentent de la trifulca jurídica, pero resulta que els jutges son els que es foten en política. Com si no sabesim que les ideologies marquen en les sentencies d'uns jutges de dretes i fatxes.....La patata calenta per un altre
  Tenim memòria 05/10/2021 5:52 pm
  Cal recordar-vos a alguns despistats, que l'ara Premier espanyol Pedro Sanchez també va dir, farà dos anys, que duria el President Puigdemont a Espanya ? "Me comprometo a traer de vuelta a Espana a Puigdemont"[sic] 5 de novembre del 2019.
  Alexis de Tocqueville 06/10/2021 10:51 am
  Que es prepari la advocada de l´estat. Ara rebrà ella per desobeir al gran" lloreta" .

Nou comentari