L’advocat italià de Puigdemont diu que Espanya pot tenir problemes amb Europa

Agostinangelo Marras diu que el president “va ser detingut correctament” a Sardenya

Agostinangelo Marras, l’advocat que defensa el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a Itàlia, ha assegurat que l’Estat espanyol “tindrà un problema” si Luxemburg acaba reconeixent la immunitat plena com a eurodiputat al president de Junts per Catalunya. “Perquè haurà de tenir en compte que Puigdemont gaudeix de la immunitat i difícilment podria executar el mandat judicial” de detenir-lo, en referència a la possibilitat que el president tornés a trepitjar territori espanyol. En una entrevista al diari Ara, també assenyala que és “un altre problema per a Espanya” que el Suprem digui que l’euroordre està vigent i l’Advocacia de l’Estat que està suspesa davant de Luxemburg perquè “és una contradicció que no els afavoreix”.

Preguntat per què passaria si Espanya no respectés la immunitat de Puigdemont i el detingués si trepitja l’Estat, l’advocat admet que no sap què podria passar, però sí que assegura que estaria “contravenint el dret europeu”. Per altra banda, ha indicat que Itàlia no pot extradir Puigdemont si el president no es troba a Sardenya. També ha admès que Puigdemont “va ser detingut correctament” en arribar a l’Alguer “perquè hi havia un mandat de detenció” per part del Tribunal Suprem. “La policia no podia decidir si ho feia o no”, ha afirmat en una entrevista amb el diari Ara. Per això, ha dit no saber “per quin motiu” el president català no ha estat detingut a França, ja que “hi havia una ordre de detenció de la Interpol i la policia de frontera la va executar”. 

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, va ser detingut ja fa més de dues setmanes a l’Alguer, per culpa de la persecució que aplica l’Estat espanyol contra ell, sobretot pel jutge Pablo Llarena. El líder de Junts per Catalunya va passar per la presó de Sàsser, però no s’hi va estar ni 24 hores: la jutgessa va decidir deixar-lo en llibertat i sense cap mesura cautelar. Només va demanar que el 4 d’octubre es presentés un altre cop davant la justícia italiana.

I així va ser. Puigdemont va poder tornar a Bèlgica, però dies més tard va aterrar un altre cop a l’Alguer per presentar-se davant de la jutge, que una altra vegada va tornar a deixar-lo en llibertat. Ja són quatre els països que han fet fet la guitza a Espanya i han deixat en llibertat els exiliats catalans: Bèlgica, Escòcia, Alemanya i Itàlia, a més de Suïssa. Segons sengles documents de resposta a la petició del magistrat instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena, del 23 de març del 2018 i del 14 d’octubre del 2019, als quals va tenir accés El Món, la justícia helvètica va descartar tramitar l’ordre de detenció espanyola fins a dues vegades.

Comentaris

  Gonzalo 09/10/2021 11:07 pm
  Al final se hará justicia. Y ese hijo de puta desalmado acabará entre rejas. Aunque luego venga el gobierno de turno y lo insulte, seguirá siendo un golpista.
   Tu li menges els collons al molt honorable president! 10/10/2021 12:50 pm
   I la teva mare…
   A l'aguait 10/10/2021 1:11 pm
   Els "hijos de puta i desalmados" no són catalans, i els gonzalitos tú sabràs de on són. Cuida't
   vahh 10/10/2021 3:45 pm
   hablas del rey?
   Josep 10/10/2021 6:52 pm
   La justícia es farà quan penjis d,un filferro, fill de puta llepador de letrines.
   fat boy 10/10/2021 7:54 pm
   Son of a bitch Llarena, you mean. Certainly, but first we will have to implement the Republic and get the extradition from the Kingdom of Charneguistan.
  el de la moto 10/10/2021 8:16 am
  alguien debería comentarle al abogado que es SIRENE (Supplementary Information Request at the National Entry), que son los "flags", quien puede desactivarlos, y cuales son las razones que aducen los Estados para su desactivación.
  Otro infiltrado del CNI? 10/10/2021 9:51 am
  Esto es un sinvivir.
  Tomppa 10/10/2021 10:12 am
  Diari ARA es del regim ...
  Gonzalo's boys 10/10/2021 11:21 am
  Qualsevol article sobre Puigdemont fa sortir els feixistes en tromba, fent comentaris ignorants i plens d'odi. Gent que venera un rei que descaradament ha robat a un poble més aviat pobre, i que voldria el linxament d'un polític que creu que aquest poble ha de tenir veu. Com se'n diu aquesta gent? Efectivament, són feixistes.
   ZASCA! Gunçal, en tots els teus morros espanyols! 10/10/2021 12:51 pm
   Zasca a tu i a la teva mare!
   Josep 10/10/2021 2:08 pm
   Certament, tota la raó… aquests Gonzalo’s boys son una colla d’inadaptats rencorosos i fracassats.
  a GONZALO 10/10/2021 4:07 pm
  GONZALO, ¿a qué se dedicaba tu madre, si la has conocido alguna vez? En todo caso, educarte no fue lo suyo. Siento que hayas salido de un lumpen tan nocivo. Se ve en cada término de tu triste y hediondo vocabulario. Nacer en la Tierra con estas condiciones, !Jesús!
  Tano 10/10/2021 5:47 pm
  Tant de bo.

Nou comentari