El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podemos capitula i vota a favor de la Comissió d’Investigació sobre els GAL i Felipe González
  • CA

Podemos ha reculat i finalment ha votat a favor de crear una Comissió d’Investigació al Congrés dels Diputats sobre els GAL i Felipe González. En un llarg fil de Twitter, el secretari de programa de la formació, Pablo Echenique ha justificat el canvi de postura perquè els “principis i trajectòria” del partit “entronquen” amb una voluntat “clara” de la societat basca “i també del conjunt de la societat espanyola” d’investigar aquests fets. En tot cas, Echenique ha reiterat que la Comissió es presenta després que diversos mitjans hagin rescatat un informe de la CIA “que no aporta absolutament res de nou” amb la intenció “clara” de “trencar” el govern de coalició, i per l’interès electoral de nacionalistes bascos, i el de PP i Vox de “parlar d’ETA”.

Segons Echenique, probablement la maniobra d’aquests mitjans hagués “quedat en res en condicions normals”, però les eleccions basques motiven que “el nacionalisme” decideixi que “a ells també els anava bé el tema”. Alhora, el dirigent de Podemos afirma que PP i Vox “també estan encantats” perquè així “poden parlar d’ETA, que és un tema que els agrada molt”, encara que “hagi acabat la violència” i la societat basca “recorri ferma el camí de la convivència i la pau”. Per tant, Podemos entén que la Comissió no s’hauria plantejat “si no hi hagués govern de coalició i eleccions basques”, i d’aquí que en un primer moment es mostressin contraris a la iniciativa.

Més enllà d’això, Echenique ha subratllat que la postura d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galícia en Comú “no es defineix a partir d’interessos tàctics de tercers, sinó a partir de la coherència, els principis i les demandes socials”. I assegura que en aquest cas, “els tres coincideixen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa