El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Capella denuncia que l’imperi espanyol va ser “mortífer i extractiu”
  • CA

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que la festa de la Hispanitat “commemora un genocidi” i que, per tant, ERC no hi participarà. “Nosaltres no tenim res a celebrar i mai celebrarem un genocidi pel qual l’Estat espanyol mai ha demanat perdó”, ha dit en un acte aquest dilluns al Raval de Barcelona. Per a Capella, l’imperi espanyol que va conquerir i colonitzar Amèrica “va actuar com ha actuat sempre la corona espanyola” i es va convertir en “un imperi mortífer i extractiu”. “Van arribar a un territori, Amèrica, i el van arrasar. Van voler sotmetre els indígenes i arrabassar tot el que tenien”, ha denunciat.

Capella, a qui ha acompanyat l’exconseller Ernest Maragall, ha assenyalat que cap de les repúbliques nascudes de les independències americanes no ha volgut tornar a “estar sotmesa a la corona espanyola”. “Aquells territoris són estats independents i Catalunya vol ser el proper estat independent”, ha afegit.

Maragall, que és el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha indicat que la capital catalana està “preparada” per complir els criteris sanitàries pel coronavirus “i al mateix moment mantenir la ciutat viva”. “Vol tornar a treballar intensament i no deixar ningú enrere pel camí”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa