Capella denuncia que l’imperi espanyol va ser “mortífer i extractiu”

La consellera de justícia afirma que el Govern "mai" celebrararà "un genocidi pel qual l'Estat espanyol mai ha demanat perdó"

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que la festa de la Hispanitat “commemora un genocidi” i que, per tant, ERC no hi participarà. “Nosaltres no tenim res a celebrar i mai celebrarem un genocidi pel qual l’Estat espanyol mai ha demanat perdó”, ha dit en un acte aquest dilluns al Raval de Barcelona. Per a Capella, l’imperi espanyol que va conquerir i colonitzar Amèrica “va actuar com ha actuat sempre la corona espanyola” i es va convertir en “un imperi mortífer i extractiu”. “Van arribar a un territori, Amèrica, i el van arrasar. Van voler sotmetre els indígenes i arrabassar tot el que tenien”, ha denunciat.

Capella, a qui ha acompanyat l’exconseller Ernest Maragall, ha assenyalat que cap de les repúbliques nascudes de les independències americanes no ha volgut tornar a “estar sotmesa a la corona espanyola”. “Aquells territoris són estats independents i Catalunya vol ser el proper estat independent”, ha afegit.

Maragall, que és el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha indicat que la capital catalana està “preparada” per complir els criteris sanitàries pel coronavirus “i al mateix moment mantenir la ciutat viva”. “Vol tornar a treballar intensament i no deixar ningú enrere pel camí”, ha afirmat.

Nou comentari