Els pares dels alumnes del Turó del Drac, l’escola de Canet de Mar obligada a aplicar el 25% del castellà a un grup de P5 per la petició d’una família, ha convocat una concentració prevista per aquest divendres a dos quarts de cinc de la tarda, quan els infants surten de l’escola. Aquesta protesta servirà per reclamar els punts bàsics que aquest mateix dimarts les famílies demanaven a través d’un manifest. De fet, els pares demanaven al Departament d’Educació que prengués “les accions necessàries per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes”.

En aquest manifest, les famílies manifestaven la seva “defensa de la llengua catalana i el model d’immersió lingüística“, asseguraven que “els atacs a la immersió impacten greument en la igualtat d’oportunitats de l’alumnat” i criticaven “la motivació política de la denúncia i els seus efectes negatius sobre el  projecte pedagògic de l’escola i “el perjudici d’aquest canvi a mig curs sobre les dinàmiques del grup i el  projecte del centre”. Així mateix, també asseguraven que “les decisions preses en un projecte pedagògic no es poden canviar a plaer”, així com que “la llengua castellana és ben present a la vida social escolar”. També volien deixar clar que “en cap cas la defensa de la immersió s’ha d’entendre com un atac envers el  castellà i el seu ensenyament” i que rebutjaven “qualsevol tipus de violència i assenyalament, preservant per  damunt de tot els interessos dels infants de l’escola“.

Aquest centre ja s’ha vist obligat a aplicar el 25% del castellà a les escoles. El centre ha decidit aplicar aquesta imposició a les assignatures de ‘Racons’, ‘Visual i Plàstica’ i ‘Psicomotricitat’. Aquest mateix dijous el Turó del drac va rebre la visita del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray. El cap del departament va traslladar el seu suport a les famílies, professionals del centre i directora de l’escola, persona a qui s’adreça l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Comentaris

  rd Desembre 10, 2021 | 09:04
  ben fet
  miquel puigpelat Desembre 10, 2021 | 09:07
  Doncs també hauria de ser obligatori, només el 25% de castellà a l'hora del pati.
   Gonzalo Desembre 10, 2021 | 14:07
   Sabes que la hora del patio no es hora lectiva? Sabes que en el patio, como en la calle, los niños hablan lo que les da la gana? Pregúntate el porque los niños catalanohablantes entre ellos utilizan el castellano, y dejad de amenazar a la familia del niño.
  Tano Desembre 10, 2021 | 09:16
  Españistan és una dictadura començant pel Estat i acabant amb el poder judicial.
  Josep Desembre 10, 2021 | 09:50
  cassolada al carrer mentre el nen español, sol i marginat, fa classe en castellano
   JordiP Desembre 10, 2021 | 10:18
   Aquest, aquest és el lamentable resultat de la postura retrògrada i silvestre dels pares: el nen assenyalat i aïllat per "raro"; és un delicte de lesa paternitat i ganes de posar el seu fill en evidència revestint-lo de notorietat negativa davant de tot el cole. Quines seqüel·les produirà aquesta artificial situació en la psicologia del nen?
    Gonzalo Desembre 10, 2021 | 14:10
    Toma ya. Haciendo apología y promoviendo el bullying. Muy bien, fascistas, seguid así. Estáis quedando bien retratados. Medios europeos ya están informando de las amenazas sufridas por esa familia. Seguid así.
   Pau Desembre 10, 2021 | 10:32
   He aquí un nazi.
  JordiP Desembre 10, 2021 | 10:12
  A Espanya, diaris i jutges, aprofiten ara per remenar més la merda demanant protecció per la família del 25%. Branden uns tweets ominosos, sí, com aquel que s'apunta a apedregar-los la casa. Francament, perquè uns eixelebrats diguin parides violentes, dubto que aquesta idea es realitzi. És més: dubto que, tot i que estan redactats en català, tinguin origen en medis indepes. Em recorda més aviat el famós "incident de Gliwice", acció típicament nazi-fascistoïde que l'Alemania de Hitler va utilitzar com "casus belli" per a invadir Polònia en represàlia. La secció informàtica dels Mossos haurien d'investigar aquests tweets i correus per tal de localitzar i identificar els responsables i fer-los declarar. Públicament, és clar. Que s'en enteri tothom de com funcionen les clavagueres d'aques podrit Estat que és Espanya-Castilla.
   Gonzalo Desembre 10, 2021 | 14:12
   El autor del tuit donde apuntaba a apedrear la casa familiar, está bien claro. Es de un profesor universitario que la UAB echó por otros tuits insultantes y amenazadores.
  jordi Desembre 10, 2021 | 10:18
  que verguenza fanaticos mios......que verguenza...
  Els mexicans parlen mexica Desembre 10, 2021 | 10:21
  vaga indefinida, no entrar al cole ni nens ni profesors!
  Francesc Desembre 10, 2021 | 10:30
  Hola, Crec que ja ni ha prou de fer l'idiota. El que s'ha de fer, al meu entendre, es treure tots els nens de la classe quan s'exerceixi el 25% de Castella , assumint els pares la responsabilitat. A meu entendre amb un cop n'hi haurà prou. Ni les manifestacions ,ni reivindicacions de cap mena faran cap efecte sobre l'estat i tampoc en els pares d'aquesta pobre criatura que prou desgracia te de tenir el pares que te.
   Gonzalo Desembre 10, 2021 | 14:14
   Sabes lo que supone el absentismo escolar? Sabes de UE existe la figura del defensor del menor?
  Tal com raja Desembre 10, 2021 | 10:58
  Ara és l'hora, segadors, de defensar la nostra llengua. I podem fer-ho. A casa nostra, el nostre idioma. Parlem només en català.
  Ricard Desembre 10, 2021 | 10:59
  El més trist és que hagin de ser uns pares els que defensin el dret a aprendre català a Catalunya, mentre uns "jutges" ho boicotegen impunement.
  jul Desembre 10, 2021 | 11:20
  Esto es Democracia, que un solo padre con el beneplácito judicial, imponga a todos los demás una obligación. Luego dicen que los jueces no están politizados.
  traca Desembre 10, 2021 | 11:20
  la revolucion de las sonrisas con un niño de 5 años, sois unos heroes.
   uno que vive en Tabarnia Desembre 10, 2021 | 15:48
   PALLASSO, els primers que han expossat a nen de cinc anys que tu dius son els seus pares, que evidentment tenen el mateix coeficient intelectual que tu, o sigui nul, si no vols pols no vagis a l,era
  Tripartit no, gràcies Desembre 10, 2021 | 11:45
  El Conseller d'educació del "Governet de Vichy" ja ha dit que ell no hi pot fer res, que ells només es dediquen a cobrar a final de mes i a aplicar el que els manen des del poder colonial, res de nou. El que trobo a faltar una reacció del Consell per la República sobre aquest assumpte. Podria ser que aquesta reacció s'hagués produït i que el mur de silenci m'hagi impedit conèixer-la, però em fa por que el Consell també hagi caigut en el parany de la "cohesió social" ( a compte de la nostra llengua), patrocinat pel virrei Junqueras i el seu escolanet abraça-mandonguilles Cuixart. El Consell ha d'emetre un missatge clar en defensa de la llengua de Catalunya que és la llengua catalana
  jul Desembre 10, 2021 | 12:31
  Sin Democracia no hay justicia, sin justicia hay Democracia
  Ricard Desembre 10, 2021 | 14:00
  És significatiu el monolingüisme castellà dels que volen exterminar la lengua catalana arreu on poden. Més clar aigua.

Nou comentari