El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Candini [PDeCAT]: “Cal sumar-se a la Crida, però des del debat de totes les posicions”
  • CA

 

A l’assemblea general del PDeCAT, la primera des que fa dos anys es va crear la formació, el lideratge de Marta Pascal està en entredit després que Carles Puigdemont l’ha qüestionat i, a més, ha impulsat la Crida Nacional, amb vocació de transversalitat i d’absorbir l’òrbita del PDeCAT. Montserrat Candini, responsable de relacions institucions i societat civil de l’executiva del PDeCAT, assegura en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio que “cal sumar-se a la Crida, però des del debat de totes les posicions”. “Estem fent una asseblea amb 1.900 assemblearis amb voluntat de debatre un munt de coses, i aquí no sobra ningú”, ha avisat Candini, en al·lusió a tot un sector crític del partit, aliniat amb Carles Puigdemont, que demanen la retirada de la secretària general, Marta Pascal. 

 

Podem fer compatible la militància de partit i la de país si sumem i tenim un partit fort, des de la voluntat de sumar sempre. El més important és fer una proposta d’integració de totes les sensibilitats, perquè aquesta ha estat la nostra voluntat des de fa dos anys”, ha assegurat Candini, que prové del món municipal. Sobre la Crida Nacional del president Puigdemont, Candini creu que “és perfectament compatible la seva crida de país amb la crida de partit que fem nosaltres, però no és cert que només hi hagi una via, que és sumar-se a la Crida Nacional del president. Perquè aleshores es fa un plantejament pobre des del punt de vista ideològic”, ha conclòs Candini.

 

Per altra banda, Candini ha volgut posar en valor la “feina del PDeCAT al territori del 21D”, i ha deixat clar que els bons resultats de JxCAT són també un mèrit del PDeCAT. Sobre JxCAT, ha dit que “és un nom que tenim registrat com a PDeCAT, perquè JxCAT va tenir un gran èxit pel lideratge del president Puigdemont, però també per tantes i tantes agrupacions locals del PDeCAT, i el que no es pot fer és marginar aquesta feina arreu del país”, ha lamentat Candini, que també ha demanat que “ningú no s’apropiï de JxCAT i del treball que va representar arreu del país”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa