El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Canadell: “Aragonès em va enganyar amb la llei de cambres”
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha acusat el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, de mentir: “Em va enganyar amb la llei de cambres”. En una entrevista a l”Ara‘ d’aquest dissabte, Canadell -just abans de plegar com a president del Consell de Cambres- ha criticat que el també candidat d’ERC no presentés la proposició de llei de cambres, tot i assegurar-li a l’empresari “que ho faria”. Per altra banda, Canadell admet que aspira a ser conseller, després d’haver estat la persona més votada a la segona volta de les primàries de JxCat –i que, per tant, serà el número dos de la llista per Barcelona, per darrere de Laura Borràs.Sobre la relació amb Aragonès, Canadell afegeix que el vicepresident no li va donar “cap” raó per no tramitar la proposició de llei: “Quan vaig demanar explicacions em va dir que ja sabríem trobar la manera en la propera legislatura per fer-ho. Estic convençut que la raó és la pressió de les patronals”, ha afegit a l’entrevista.

Tot i que afirma que ser el 2 per Barcelona “es pot traduir en una responsabilitat de Govern”, Canadell apunta que s’hauria de “pensar molt” de ser conseller en un hipotètic executiu presidit per Aragonès. Finalment, apunta que un empat tècnic entre JxCat i ERC a les eleccions previstes pel 14-F seria el “pitjor” escenari per l’independentisme, i que prefereix que una de les dues opcions surti visiblement “reforçada”, per saber quina via és la prioritària pel sobiranisme.

“Hi ha dues estratègies sobre la taula: una és negociar amb l’Estat no sabem què, i l’altra és recuperar la via de l’1-O. Si en aquestes eleccions una de les dues vies surt molt reforçada, tothom entendrà que és la que hem de tirar endavant”, ha argumentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa