El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campo assegura que no instarà la Fiscalia a recórrer el tercer grau dels presos
  • CA

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat que el govern espanyol no dirà a la Fiscalia si ha de recórrer el tercer grau dels líders independentistes empresonats per l’1-O. En el marc de la sessió de control al Congrés, el ministre ha defensat que el Ministeri Fiscal ho valorarà sota els principis d’independència i ha remarcat que l’executiu no pot donar indicacions sobre casos concrets sinó que només ho pot fer en “virtut de l’interès públic“. D’aquesta manera, ha replicat al diputat de Vox Ignacio Gil Lázaro, que ha manifestat les seves sospites que el govern de Sánchez “tracta d’impedir” que la Fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels líders independentistes.

Segons el ministre, la pregunta del diputat de Vox demostra que no es creu la separació de poders ni el paper de l’autonomia del poder judicial ni del Ministeri Fiscal. Segons ha apuntat, el Ministeri Fiscal forma part del poder judicial i funciona sota els principis de la unitat d’acció i de l’autonomia en la seva actuació.

Gil Lázaro, en canvi, creu que el govern espanyol diu que no pot donar indicacions a la Fiscalia sobre aquest cas perquè ha cedit al “xantatge” dels independentistes per seguir a La Moncloa. En aquest sentit, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “trair” el seu deure com a governant. I també ha posat en dubte que l’executiu no pugui intervenir en casos concrets al·legant que ho ha va fer amb l’advocacia de l’estat quan aquesta va retirar el delicte de rebel·lió contra els acusats per l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa