El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo es mostra convençuda que el PSOE donarà suport als indults
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha retret aquest dimecres al PP que “es tiri al carrer” de nou contra els indults i renunciï a “la política” per resoldre un problema que ha contribuït a generar. Calvo ha recordat que la situació del conflicte amb Catalunya deriva de la recollida de signatures dels populars contra l’Estatut del 2006 i el seu posterior recurs al Tribunal Constitucional. “No es pot tenir tot Espanya recollint signatures contra un Estatut perquè això és abandonar la política, i espero que el PP es pensi dues vegades tirar-se de nou al carrer perquè després hàgim de recollir tempestats“.

En un fòrum de la Cadena Ser a Cantàbria, Calvo ha recordat que el govern de Pedro Sánchez, va haver d’abordar els disturbis posteriors a la sentència del procés. “Allò no era nostre“, ha afirmat en referència a la responsabilitat de la sentència i de la judicialització del procés. “El president Rajoy va negar la situació a Catalunya durant tants anys que quan va arribar a La Moncloa hi havia un 9% de vots per als independentistes i quan en va marxar estava en un 42%. Aquesta és la realitat de la qual el president Sánchez no ha fugit ni un minut”.

Respecte a la trobada entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que es produirà quan les agendes ho permetin. “Es veuran aviat”, ha sentenciat. També ha apuntat que no li preocupen les crítiques d’alguns barons del PSOE als indults. “Som un partit molt responsable i resistent, complirem 150 anys, i sabem perfectament com funcionen les coses“, ha sentenciat, perquè “opinem, però fem el que els òrgans ens diuen el que hem de fer i molt més quan el secretari general presideix el govern d’Espanya”.

En aquest sentit ha recordat que el PSOE celebra unes primàries “duríssimes” però “molt netes”, i “el que guanya té el suport de la seva organització”. “Som profundament demòcrates, ens toca un dia barallar-nos i l’endemà tanquem files, i el nostre secretari general és el president del govern d’Espanya en situacions molt complexes, i ja li dic jo que el PSOE està darrere del que és una competència del govern d’Espanya quan toqui decidir-la”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 02, 2021 | 12:51
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juny 02, 2021 | 12:51
    La "policia bona" criticant els "policies dolents" que recullen signatures contra els indults. Està molt vist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa