Budó demana escoltar la comunitat mèdica que rebutja el sistema de rastreig de contactes

El Departament de Salut ha adjudicat a una filial de Ferrovial el seguiment dels positius de covid-19

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat que s’escolti la comunitat mèdica que rebutja la contractació del rastreig dels contactes dels positius de covid-19 a una filial de Ferrovial. “El que demano és que els escoltem, en parlem i, si cal, modifiquem el que haguem de modificar”, ha dit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’, en què ha admès que “no s’ha escoltat prou” com s’ha de fer el seguiment dels casos. Budó ha concretat que la decisió ha estat del Departament de Salut i que “tècnicament” es tracta d’una ampliació del contracte telefònic perquè aquesta filial de Ferrovial presta el servei del 061. És a dir, una “ampliació d’un contracte vigent que es va fer per concurs públic”, ha explicat.

Preguntada pel fet que Ferrovial és una de les empreses condemnades pel cas Palau, Budó ha dit que no s’han de barrejar les coses. El Col·legi de Metges ha exigit aquest cap de setmana al Departament de Salut que reverteixi la decisió de subcontractar el seguiment dels positius de covid-19.

En referència al fons de 16.000 MEUR que el govern espanyol repartirà entre les comunitats autònomes, la portaveu del Govern ha lamentat que amb els canvis de criteris “Catalunya en surt malparada com és habitual”. I ha concretat que els 15.000 MEUR que el president de la Generalitat, Quim Torra, reclama per a Catalunya fan referència als recursos necessaris per recuperar els sectors afectats, és a dir, la despesa per fer front a la recuperació. En canvi, ha explicat que els 4.000 MEUR que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va posar en un primer moment sobre la taula fan referència únicament a la factura de la sanitat.

Nou comentari