Budó demana basar els canvis de fase “en criteris científics i sanitaris”

El Govern demana "blindar-se de diferents interessos" i "basar les decisions en criteris científics i sanitaris"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha considerat aquest dissabte que seria “imprudent i temerari” fixar una data per a l’entrada en vigor de la fase 2 de les zones que tot just ara passen a fase 1. A dia i mig que les regions sanitàries de Barcelona i l’àrea metropolitana més propera deixin enrere la fase 0, Budó ha volgut així demanar prudència i avisar que s’ha de ser “conscient de la situació i prendre les decisions basades en criteris científics”. “Hem de blindar-nos dels diferents interessos, legítims, per a basar-nos en criteris científics i de seguretat en matèria de salut. És vital no moure’ns de les regions, perquè és fonamental que si es detecta un focus o un rebrot se’l pugui aïllar territorialment”, ha dit. 

En aquest sentit, la també consellera de la Presidència ha remarcat que si la ciutadania i les administracions “fan bé les coses ara, es podrà arribar abans a la nova normalitat i recuperar de manera efectiva l’economia”. “Un mal desconfinament podria portar un rebrot i un nou confinament“, ha advertit.

 

Torra vol “fer balanç i retre comptes” amb Sánchez els presidents

D’altra banda, Budó ha confirmat que aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, tornarà a participar d ela conferència telemàtica de presidents i es reunirà amb Pedro Sánchez, cap de l’executiu espanyol, i els presidents autonòmics. Amb tot, Torra, ha explicat la consellera, vol que l’espai “no només sigui un lloc per plantejar iniciatives, sinó també per fer balanç i retre comptes de totes les mesures adoptades, per avaluar la feina feta”. I és que el Govern considera amb satisfacció que cada diumenge s’ha vist com “les peticions de Catalunya han anat trobant cada cop més suport, i moltes de les propostes que semblaven no ser acollides o ser mal vistes s’han acabat assumint i duent a terme”.

Nou comentari