El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch reivindica que Forn ha de quedar en llibertat
  • CA

L’exconseller d’Interior Miquel Buch ha celebrat l’absolució de la cúpula dels Mossos d’Esquadra i ha reivindicat que l’exconseller Joaquim Forn “ha de quedar en llibertat i també ser absolt”. En declaracions a TV3, ha assegurat que la condemna de Forn ha de ser revisada, ja que va ser condemnat “perquè estava al capdavant d’Interior“. “Si ha quedat demostrat que la cúpula de Mossos no va causar cap tipus de rebel·lió ni sedició, el màxim responsable ha d’estar absolt també”, ha insistit. Buch ha reivindicat que els Mossos “no van fer cap altra cosa que complir la llei” i ha afegit que això no ho van fer altres cossos policials i que són els que haurien “d’estar jutjats”.

Buch ha valorat que la sentència ha demostrat la “fal·làcia” i la “voluntat de culpabilitzar” el cos policial català i els responsables polítics de la policia “per un relat fals“. Ha assegurat que els Mossos van treballar coordinadament però que en el cas de la resta de cossos “no va ser així”. Ha recordat que l’auto judicial deia que s’havia d’intentar evitar el referèndum “sense alterar la convivència ciutadana”. “Els Mossos ho van fer i la resta de cossos no ho van fer”, ha manifestat.

Per últim, ha dit que és decisió de l’actual conseller, Miquel Sàmper, decidir si ofereix al major Josep Lluís Trapero que torni a dirigir la policia catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa