Brussel·les recorda a Espanya que no es pot comprometre la independència judicial

La Comissió Europea segueix "amb atenció" la reforma del CGPJ i veu important que no es percebi l'òrgan judicial com a "vulnerable a la politització"

La Comissió Europea segueix “amb atenció” l’anunci d’una reforma de la Llei que regula el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a Espanya. El portaveu del departament de Justícia de la CE ha recordat aquest dijous que el govern espanyol ha de garantir que no es posa en perill la independència judicial quan impulsi reformes en aquest àmbit. “És important que el CGPJ no sigui percebut com un òrgan vulnerable a la politització“, ha avisat. Des de Brussel·les insisteixen en remarcar que la renovació de la cúpula judicial continua sent un “repte” per a Espanya. En l’informe sobre estat de dret publicat recentment, Brussel·les va alertar precisament del bloqueig en la renovació del CGPJ.

Preguntat per la comparació que ha fet el govern polonès de la seva reforma judicial amb la del president espanyol Pedro Sánchez, el portaveu de la CE ha dit que cada sistema judicial és diferent i que s’ha d’analitzar en el seu context.

Nou comentari